A SAD SRBIJA!

Marin i Ivo lako riješili zagonetku zvanu Ekvador

06.03.2010 u 18:35

Bionic
Reading

Hrvatska je već nakon drugog dana meča s Ekvadorom stigla do nedostižnih 3:0 i osigurala još jedan nastup u četvrtfinalu Davis kupa. Marin Čilić i Ivo Karlović u subotu su nadvisili braću Lapentti bez izgubljenog seta

Hrvatske će i ove godine igrati u četvrtfinalu Davisovog natjecanja. Susret s Ekvadorom u Varaždinu na kraju se pokazao kao 'lak zalogaj', bez obzira na sva upozorenja o kvaliteti braće Lapentti, pogotovo starijeg Nicolasa. Nakon što su u petak i Ivo Karlović i Marin Čilić svladali svoje suparnike, dan kasnije pobjedom nad braćom Lapentti osigurali su Hrvatskoj i treći, nedostižni bod. Za konačnih 7:6(3), 6:3, 7:5 trebalo im je točno 2 sata i 39 minuta.

Premda Marin i Ivo nisu uigrani par, dvojac s druge strane mreže ipak nije dovoljno kvalitetan da bi osvojenim bodom produžio nadu u veliko čudo u Varaždinu. Marin Čilić, premda nije igrač parova, ponajprije zbog neiskustva u tom vidu igre, ipak je previše kvalitetan individualac da ne bi svoje mogućnosti iskoristio protiv nominalno puno slabijeg Nicolasa Lapenttija, a pogotovo mlađeg brata Giovannija. Karlović je već druga priča, on iza sebe ima dosta mečeva u parovima, uostalom, daleko je dogurao na ovogodišnjem Australian Openu, ali i u Davis Cupu, i to se također vidjelo u subotu popodne.

Uz oko 80 posto ubačenih prvih servisa i još veći postotak osvojenih poena na svoj prvi servis, Ivo i Marin zapravo nisu imali pretežak posao. 'Čistih' 3:0 ostvarili su za nešto manje od tri sata tenisa, vrhunske uživancije za gledatelje koji su sasvim solidno ispunili tribine varaždinske Arene. Oba naša tenisača priželjkivala su da parove završe u što kraćem vremenu, da ne igraju onakve maratone od pet sati i da se što svježiji pripreme za nastavak sezone. Svojom kvalitetom bili su nadmoćniji od suparnika za nekoliko kopalja.

Nedjeljni susreti brojat će se samo u statistiku. Za konačni rezultat ishodi tih mečeva neće biti nimalo važni. U četvrtfinalu slijedi (najvjerojatnije!) susret sa Srbijom, a i u njemu imamo pravo na domaćinstvo. Bit će izuzetno zanimljivo vidjeti koji grad će se kandidirati za domaćina, jer osim nekih 'povijesnih' razloga, taj susret bit će spektakl kvalitete. Dolazak Viktora Troickog i pogotovo Novaka Đokovića mamac je za gledatelje, možda i veći od svojedobnog dolaska super snažnih Amerikanaca.