BADMINTON CROATIA

Dva hrvatska para izborila subotnje četvrtfinale

05.03.2010 u 20:38

Bionic
Reading

Petak, prvi dan glavnoga turnira, zbog obimnog programa vjerojatno je najnaporniji i za igrače i za organizatore. No, filter u pravilu propusti samo one koji to zaslužuju pa je tako bilo i danas. Naši predstavnici pružili su domaćoj publici, kao i izborniku Jurčiću, dosta razloga za zadovoljstvo

Već u prijepodnevnom dijelu turnira mješoviti parovi Zvonimir Đurkinjak i Staša Poznanović te Zvonimir Höelbling i Andrea Žvorc izborili su subotnje četvrtfinale. Zvonimir i Staša vrlo su uvjerljivo svladali Velšane Morgan-Sheppard, a Höelbling-Žvorc bili su u tri gema bolji od Bugara Bojčinov-Popstojkova. U poslijepodnevnom programu su im se pridružile Staša Poznanović i Matea Čiča koje su u ženskim parovima imale uvjerljiv nastup protiv Engleskinja Baker-Grant, a potom je i muški par Höelbling i Đurkinjak odradio razmjerno jednostavan zadatak protiv hrvatsko-indonezijske kombinacije Puzjak-Prasetyo. Naša Petra Petranović u paru s Rumunjkom Olariu svladala je domaću kombinaciju Drmić-Vlah, pa je i ona ostvarila ulaz u subotnji program.

U pojedinačnom dijelu Neven Rihtar svladao je najprije Slovaka Fila, potom u dugome meču Čeha Koprivu i zaslužio mjesto u četvrtfinalu. Međutim Andrea Žvorc nakon uvjerljivog nastupa protiv Norvežanke Kverno opet si je priuštila svoj nesretni specijalitet, poraz u trećem gemu, ovaj put protiv Engleskinje Chapman. Ostali naši predstavnici u današnjim su se kolima oprostili od natjecanja.

U subotu su na rasporedu četvrtfinalni mečevi s početkom u 10 sati, dok će se polufinalni mečevi igrati u poslijepodnevnom programu koji počinje u 16. U prijepodnevnom programu u VIP-dijelu tribine očekuju se visoki gosti turnira - predstavnici HOO-a, Europske badmintonske federacije i diplomatskog zbora – što će biti dodatni motiv našima da u što većem broju pokušaju izboriti ulazak u polufinale. Napominjemo da je ulaz u dvoranu slobodan.