ODE GRAZ U POVIJEST

Senzacija: 'Medvjedi' u polufinalu Ebela!

04.03.2010 u 21:27

Bionic
Reading

Graz je pao! Nakon što su Austrijanci vodili 2:0 u pobjedama, Medveščak je ostvario četiri uzastopne pobjede i osigurao polufinale Ebel lige. U Zagrebu, u šestoj utakmici 'medeki' su dobili sa 5:2

Možda se mnogi neće složiti, no ulazak Medveščaka u play off je veliki uspjeh za hrvatski hokej na ledu, no ulazak u polufinale, i to preko prvoplasirane momčadi ligaškog dijela natjecanja, to je senzacija, to je nešto što u zagrebačkom klubu nitko uočio sezone nije ni pomišljao!

'Samo da uđemo u play off, samo to. Ništa drugo ne tražimo', točan je citat Drage Ljubića s kojim smo razgovarali krajem 2009. godine, u vrijeme kad je Medveščak zaredao s nekoliko uzastopnih poraza.

A 'medvjedi' su ne samo ušli u play off, i to pored obje slovenske momčadi, nego su razvalili Graz, razbili vodeću momčad ligaškog dijela Ebela, okrenuli su 0:2 u pobjedama i s četiri trijumfa zaredom ostvarili najveći uspjeh unazad 20 godina. Ovakav hokej kakav gledamo ove sezone, ali i takav rezultat nije viđen od onih nevjerojatnih vremena Medveščaka Gortana krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

'Medeki' su u šesti susret ušli sa 3:2 u pobjedama, a prepuna dvorana Doma sportova očekivala je pobjedu, samo još jednu pobjedu. I dobila ju je! Polufinale Ebela je ostvareno, a što će tamo biti, uopće nije važno. Počelo je fenomenalno, Thomas Guidarelli zabio je dva uzastopna pogotka u prvih 15 minuta, a dobro raspoloženje nije pomutio ni pogodak Martina Orazea četiri minute prije kraja prve trećine. Jednostavno, zagrebačka momčad je igrala zrelo, kvalitetno, s puno klizanja i tome Austrijanci nisu uspjeli parirati.

Druga trećina bila je ključna. U tom periodu John Hecimovic odigrao je možda i najbolji hokej otkad je stigao u Zagreb. Čovjek je gotovo sam razbijao Grazere, a njegova asistencija Kennethu Macaulayju malo je remek-djelo hokejaške igre. Kad je u 35. minuti na semaforu zasvijetlilo 3:1, optimizam je preplavio dvoranu i klupu Medveščaka. To je bila takva prednost da uz igru koju su 'medvjedi' igrali nije mogla biti ispuštena.

Posljednja trećina bila je i posljednja prilika hokejašima Graza da se rezultatski priključe i eventualno izbore odlučujući sedmi susret na svom ledu. Unatoč pogotku koji je u 53. minuti zabio Rodney Jarrett, to se ipak nije dogodilo. Kad je bilo najgušće, na ledu se ukazao Mike Ouellette. Zabio je prvo u 15. minuti, a onda i u 19. pogodio prazan gol.

Ne treba ni spominjati kakva je ludnica zavladala dvoranom, a navijači pjesmom jednostavno nisu dopustili igračima da odu u svlačionicu. Slavlje je do dugo u noć moglo je krenuti…

Medveščak - Graz 99ers 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
1:0 Guidarelli (3, Hecimovic, Sertich) EQ
2:0 Guidarelli (16) SH1
2:1 Oraze (17, Healey) PP1
3:1 Macaulay (36, Hecimovic) EQ
3:2 Jarrett (53, Day, Norris) PP1
4:2 Ouellette (55, Guidarelli, Hecimovic) EQ
5:2 Ouellette (59, Macaulay) EN

'Medvjedi' u polufinalu idu na boljega iz dvoboja Klagenfurta i Salzburga. U šestoj utakmici Klgenfurt je na svom ledu slavio s 5:3 i poravnao rezultat na 3:3, pa će odluka o protivniku hrvatskog prvaka u polufinalu pasti u sedmoj utakmici u nedjelju u Salzburgu.