NAKON SLAVLJA 'MEDVJEDA'

Graz: 'Amateri koji ne zaslužuju plaću'

03.03.2010 u 09:07

Bionic
Reading

Medveščak je još jednom šokirao Graz i stigao do treće pobjede u nizu te tako sada u seriji koja se igra na četiri dobivene utakmice poveo 3:2 u pobjedama

Austrijski mediji (Kleine Zeitung, Kurier, Neue Kronen Zeitung) pišu o uzbudljivoj utakmici punoj iznenađenja. U tekstovima stoji da je sve izgledalo riješeno već nakon prve trećine, no da je tada hrvatska momčad inicirala preokret i rastužila prisutne gledatelje. Njihovi novinari se pitaju je li  moguće da se Graz našao pred zidom nakon što je u seriji poveo s dvije pobjede.

Puno kritičniji su komentari ispod tekstova gdje Austrijanci svoju momčad nazivaju amaterima koji ne zaslužuju plaću, tvrde da su ulaznice preskupe za ono što su pružili na ledu i da se ne bore kao što to radi njihov protivnik. Neki u komentarima kao djelomične krivce spominju i suce.

Inače, treba spomenuti da su navijači Graza 'počastili' Medveščak povicima 'Jugoschweine', ali to nije omelo 'medvjede' na putu do trećeg trijumfa.

Sada je meč lopta u rukama Medveščaka koji u četvrtak u Zagrebu dočekuje Graz. Gledalište je rasprodano.

'Posljednju utakmicu uvijek je najteže dobiti, no vjerujem da ćemo u četvrtak sve riješiti. Trebamo samo ostati hladnih glava, ne podleći euforiji. Ne sjećam se kada sam zadnji put igrao utakmicu u kojoj smo okrenuli 0:3. Možda prije osam-devet godina', rekao je junak Brad Smyth koje je Austrijancima zadao, kako oni pišu, 'smrtni udarac'.