PRIČA NIJE GOTOVA

Gips najavio: U Soči idemo po desetu medalju

01.03.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Ivica je svojim trećim olimpijskim srebrom impresivnu obiteljsku zbirku povećao na devet medalja. Nijedna bronca, svaka nosi svoju priču. Ipak, otac i ideolog sportske dinastije Ante vidi prostor za novu etapu ovog blockbustera

Janica šest, od čega četiri zlata, Ivica tri medalje. Osam od tih devet osvojeno je dok je Ante bio trener jedno od svoje djece, ali vizionaru nije dovoljno.

'Za sve naše pobjede, prošle i buduće', prenosi Večernji list Antinu zdravicu nakon trećeg Ivičinog srebra. Po svom običaju, pogled je usmjerio prema budućnosti.

Za četiri godine ZOI će se održati u ruskom Sočiju.

'Može se i tamo osvojiti medalja. Svakako ćemo osvojiti jednu. Koju? Ne znam, ipak će Ivica biti četiri godine stariji. Teško će i onda ovako moći voziti slalom, ali možda je kod Ivice i to moguće. Ali vjerojatno neće biti Millera koji je dvije godine stariji od Ivice', otkriva Ante da cilja na kombinacijsku kolajnu.

Objasnio je i gdje će pronaći motiv za ostatak sezone.

'Imperativ dobrog rezultata u skijanju je neizbježan. Nismo mi tenisači da možemo pasti u renkingu i opet igrati na istom terenu kao i svi drugi. Ako u skijanju izgubiš poziciju, izgubit ćeš dobre startne brojeve, a oni određuju kvalitetu terena na kojem nastupaš.'