ATP DUBAI

Melzer zaustavio Čilića na putu do polufinala

25.02.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale teniskog turnira što se igra u Dubaiju. Najbolji hrvatski tenisač poražen je od Austrijanca Jürgena Melzera u dva seta 7:6(8), 7:5 nakon nešto više od dva sata borbe

Nakon što je dan prije pobijedio Austrijanca Koubeka, protiv novog Austrijanca Čilić ipak nije mogao. Mada je do ogleda u Dubaiju četiri puta u pet međusobnih ogleda slavio protiv Melzera (posljednji je bio u polufinalu zagrebačkog turnira), Čilić je morao priznati poraz 31. igraču svijeta.

Prvi set izvrsno je započeo za Čilića koji je pri vodstvu 2:1 oduzeo servis svom protivniku i nakon pet odigranih gemova imao vodstvo 4:1, no tada je Melzer osvojio četiri uzastopna gema i došao do vodstva 5:4. Ipak, Čilić je uspio izboriti tie break, no nakon velike borbe Austrijanac je osvojio prvi set.

U drugom setu Čilić je kod rezultata 3:4 uspio izvući 15:40, a Melzer mu je uzvratio kada se izvukao iz jednako neugodne situacije pri rezultatu 5:5. U sljedećoj igri Čilića nije služio prvi servis, što je Melzer iskoristio za jedini break u tom setu kojim je ujedno završio meč.