Ispravak teksta 'Čilić veseo i nasmijan, Goran namrgođen'

Ispravak teksta 'Čilić veseo i nasmijan, Goran namrgođen'

24.02.2010 u 14:44

Bionic
Reading

Odvjetnik proslavljenog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića Krešimir Krsnik poslao je redakciji tportala zahtjev za ispravkom netočne informacije koja je bila u našem članku, a zahtjev Ivaniševićevog odvjetnika prenosimo u cijelosti

Poštovani,

Obraćam Vam se u zastupanju moje stranke gospodina Gorana Ivaniševića iz Zagreba te Vas molim da sukladno Vašoj zakonskoj obvezi objavite ispravak informacije objavljene dana 06.02.2010. g. na Vašoj web stranici oznake http://www.tportal.hr/sport/ostalisportovi/54512/cilic-veseo-i-nasmijan-Goran-namrgoden.html u članku novinara – autora članka, Boruta Šipsa, pod naslovom 'Čilić veseo i nasmijan, Goran namrgođen'.

Sporni članak je u svojem završnom dijelu, pasus predzadnji, neistinit i krajnje uvredljiv za moju stranku te joj je istim nanesena izuzetno velika šteta, a osim svega i samom mediju.

Napose ističem da se u tekstu izrazito grubo i nedopustivo aludira na to da mojoj stranci njegovo malodobno dijete nije dostatno za malo više životnog zadovoljstva čime joj je povrijeđeno pravo osobnosti te je moja stranka pretrpila duševne boli takvom povredom ugleda i časti.

Također ističem kako je neistinit i omalovažavajući navod da je moja stranka svoj zadnji intervju hrvatskim medijima naplatio 20.000 eura. Moja stranka svoj zadnji intervju dala hrvatskom novinaru prije dvije godine i to kao besplatni intervju.

Slijedom navedenog, ističući kako sam ovlašten pokrenuti i odgovarajuće sudske postupke radi zaštite povrijeđenih prava moje stranke, ovime Vas molim da postupajući sukladno Zakonu o medijima ovaj ispravak informacije objavite u cijelosti u roku iz čl. 42. istog Zakona, a sve na istovjetnom mjestu gdje je i objavljena sporna informacija bez ikakvog kraćenja ispravka.

U Zagrebu, 24. veljače 2010. g.

Goran Ivanišević
Zastupan po punomoćniku
Krešimir Krsnik, odvjetnik

Redakcija tportala ispričava se gospodinu Ivaniševiću na netočnim i proizvoljnim informacijama navedenima u tekstu.