ATP DUBAI

Čilić preko Clementa do drugog kola

23.02.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač lako je pobijedio Francuza Arnauda Clementa 6:2, 6:4, a za prolaz u drugo kolo na terenu je proveo 90 minuta. Suparnik u drugom kolu mu je Austrijanac Stefan Koubek

Oba hrvatska tenisača stigla su do drugog kola ATP turnira u Dubaiju. Ljubičić je odradio posao u ponedjeljak, a danas mu se priključio i Marin Čilić. Međugorac je bio bolji od Francuza Arnauda Clementa 6:2, 6:4, s kojim je dosad igrao četiri puta, s time da su zadnja dva ogleda pripala našem tenisaču.

U prvom setu Čilićev protivnik nije imao nikakvih izgleda jer je on uspio obje break lopte pretvoriti u svoju prednost.

U drugom setu opet je Čilić prvi stigao do breaka i s tom je prednošću servirao za meč. No tada je Clement uspio zaprijetiti te stići do 0:40 i sveukupno pet break prilika. Međutim, Čilić je s tri as-servisa anulirao njegovu prednost i prvu meč loptu pretvorio u ukupnu pobjedu.

Čilića u drugom kolu čeka Austrijanac Stefan Koubek, s kojim je dosad igrao samo jednom. Taj je dvoboj pripao Austrijancu, ali igrali su 2006. godine. Vjerujemo da je sada omjer snaga ipak drugačiji te da će mu uzvratiti za taj neuspjeh.