Ostali sportovi KIKE MU NIJE NI DO KOLJENA

Čolak pod vodom bio osam minuta i 35 sekundi

  • Autor: tportal.hr
  • 22.2.2010 11:56:06
  • 22.2.2010 11:28:12

U subotu, 20. veljače, u Beogradu je održano 4. otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah. Natjecanje se odvijalo u disciplinama statika, dinamika s perajama te dinamika bez peraja

Goran Čolak, naš najbolji ronilac na dah, postavio je novi nacionalni rekord u disciplini statika, držeći dah čak osam minuta i 35 sekundi! To je ujedno i najbolji rezultat sezone, do kojeg je Čolak stigao u Beogradu na otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah.

Goran je 2007. godine prvi puta postavio nacionalni rekord u statici, držeći dah sedam minuta i jednu sekundu, te je time bio prvi i jedini koji je uspio srušiti rekord Kristijana Curavića.

Nakon toga rušio je vlastiti rekord nekoliko puta te time postavljao nove nacionalne rekorde, prvo na Submania Kupu u Zagrebu s rezultatom 7:21, zatim u Lignanu na Europe EvolutionCupu sa 7:28. Na Modrom jezeru u Imotskom prvi puta je održao obaranje statike na otvorenom te je tamo ostvario rezultat od 7:39. U Wiesbadenu je prešao osam minuta te postigao nacionalni rekord s rezultatom 8:02. Svoju apsolutnu dominaciju u statici potvrdio je na Europe Evolution Cupu prošle godine,
držeći dah čak osam minuta i 14 sekundi, te u subotu u Beogradu s novim nacionalnim rekordom od osam minuta i 35 sekundi.

Osim što je postigao izniman rezultat u statici, Goranu je uručena i posebna zahvalnica za unaprijeđenje ronjenja na dah na ovim prostorima.

Magda Milas je odnijela ukupnu pobjedu kod žena ostvarivši sljedeće rezultate: statika - 4:20, te dinamika bez peraja - 100 m, dok je Domagoj Jakovac ostvario ukupnu pobjedu kod muških s rezultatima 6:02 u statici te 100 m u dinamici bez peraja.

Magda, Goran i Domagoj članovi su ronilačkog kluba Geronimo te su ovim rezultatima osvojili i klupsko prvo mjesto na ovom natjecanju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku