PRVI PUT U POVIJESTI

U Dubrovniku odigrana hokejaška utakmica

20.02.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Novoosnovani hokejaški klub Dubrovački čaglji u subotu je odigrao svoju premijernu utakmicu, koja će u dubrovačke sportske anale ući kao prva hokejaška utakmica ikada odigrana u gradu pod Srđem. Okupljeni kažu 'Kanado, pokrij se ušima, Dubrovnik trese ledena groznica'

Riječ je o mladim klizačima početnicima koji su posljednjih mjesec dana naporno vježbali na montažnom klizalištu postavljenom na dubrovačkoj javnoj garaži. Inače, riječ je o najposjećenijem klizalištu na obali.

Glavni hokejaški znalci i organizatori svih zabavnih programa na dubrovačkom ledu zagrebački su medvjedi i bivši novinar Hrvoje Appelt.

'Na klizalište su dolazila stampeda djece, od kojih su neka na klizalištu ostajala i po četiri sata', rekao je Appellt te dodao:

'Uz takvo zanimanje, dok je leda u Dubrovniku, bit će i hokeja i klizača.'

U današnjem ogledu 'Čaglji' su odmjerili snage s hokejaškim klubom Bosna. Utakmica je bila ekshibicijska, pa je rezultat bio u drugom planu; ipak, majstori s mora pokazali su da im ledena podloga i nije neki problem.

Kada porastu temperature i led se skine, mladi će Dubrovčani klizaljke zamijeniti koturaljkama te nastaviti treninge kako bi ledenu sezonu Dubrovnik 2011. dočekali spremni.