SKAKAČKI MITING

Blanka nikad spremnija za splitski spektakl

20.02.2010 u 17:17

Bionic
Reading

Na međunarodnom atletskom mitingu skakačica u vis, koji će se održati u nedjelju navečer u splitskoj Spaladium areni, sudjelovat će 11 natjecateljica, a predvodit će ih Blanka Vlašić i Ruskinja Svetlana Školina koje su sa preskočenih 206 i 200 centimetara postigle i nabolje rezultate u svijetu u dosadašnjem dijelu ovogodišnje dvoranske sezone

Menadžer mitinga Harold Edledtzberger je rekao kako će uz Vlašić i Školinu u Spaladium areni nastupiti još: Barbora Lalakova (Češka), Emma Green (Švedska), Adonia Steryiou (Grčka), Irina Kovalenko (Ukrajina), Tatjana Mnatsakanova (Rusija), Ebba Jugmark (Švedska), Vikki Hubard (Velika Britanija), Elena Brambila (Italija) i Ana Šimić (Hrvatska).

Edledtzberger je objasnio kako su od studenog prošle godine trajali pregovori s njemačkom skakačicom Ariane Friderich i njenim trenerom radi sudjelovanja na mitingu u Splitu, ali, kako je rekao, zbog priprema za predstojeće Svjetsko dvoransko prvenstvo u Dohi (20-21. ožujka) ona neće sudjelovati na splitskom mitingu.

Blanka Vlašić je rekla da će sutrašnji miting u Splitu dočekati svježija nego što je to bilo slučaj za prethodne splitske mitinge, jer je, kako je rekla, imala deset dana za odmor, trening i stabiliziranje zdravstvenog statusa nakon nedavne viroze.

Blanka je kazala da joj je prošlogodišnja zimska sezona, u kojoj je doživjela neuspjeh na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Torinu, bila najgora u dosadašnjoj karijeri. Kazala je kako je nakon tog neuspjeha odlučila ukloniti nedostatke kako bi dalje napredovala. Na upit koji su to nedostaci, Blanka je kazala da su oni 'osobni' i 'malo kompliciranije stvari koje je teško objasniti'.

'Nakon Torina bombardirala sam svaku svoju slabu točku i rezultat tog rada na sebi je uspjeh na Svjetskom prvenstvu Berlinu gdje sam pobijedila', objasnila je Blanka.

Svetlana Školina je kazala kako joj je čast sudjelovati na skakačkom mitingu u Spaladium areni.

'Ispunjena dvorana stvara veliki motiv', dodala je Školina koja je i sudjelovala i na prošlogodišnjem mitingu u Spaladium areni.