NAKON PET MJESECI

Cro Cop pred novim izazovom karijere

09.02.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Na novom UFC-ovom spektaklu u Australiji, koji će ljubitelji slobodne borbe moći pogledati na Novoj TV, nastupit će čak tri hrvatska borca pred stotinama hrvatskih navijača

Hrvatske gladijatore 21. veljače (nedjelja) predvodit će Mirko Filipović, a uz njega nastupit će Zadranin Goran Reljić u srednjoj kategoriji i Zagrepčanin Igor Pokrajac u poluteškoj kategoriji. Vrhunska borilačka priredba održava se u najvećem gradu Australije, Sydneyju. Karte za ovaj spektakl su rasprodane u rekordnom roku, velikim dijelom zahvaljujući hrvatskoj dijaspori.

Andrei 'Pitbull' Arlovski vs. Ben Rothwell

Punih pet mjeseci Cro Cop nije ulazio u ring nakon poraza od mladog Brazilca Juniora Dos Santosa. Nakon što je razmišljao i o prekidu karijere, angažirao je sportskog psihologa, a za povratak u ring pripremao se u Amsterdamu. Nakon nekoliko neuvjerljivih partija, Filipovićevu trenutačnu formu u Sydneyju će testirati opasni Amerikanac Ben Rothwell.

Rothwell ima 28 godina, ali i veliko iskustvo. Profesionalac je postao sa samo 20 godina, borio se 37 puta, ostvario je 30 pobjeda i 7 poraza. Rothwell se borio gotovo isključivo u SAD-u, a nakon osam godina karijere angažirao ga je i prestižni UFC. Debitirao je prije četiri mjeseca, kada je poražen nokautom protiv jednog od najvećih talenata u teškoj kategoriji, Caina Velasqueza. Rothwella se drži jednim od 30 najboljih teškaša svijeta i bit će pravi test za Cro Copa. Izravni prijenos iz Sydneyja počinje u četiri sata ujutro.

Goran Reljić vraća se u ring nakon gotovo dvije godine stanke zbog teške ozljede. Reljić je 2008. ostvario fantastičan debi u UFC-u pobjedom nokautom protiv renomiranog Brazilca Gouveije. Dvadesetpetogodišnjem Zadraninu protivnik u Sydneyju bit će američki hrvač C. B. Dollaway. Bit će to veliki test za Gorana, kojemu su liječnici prognozirali kraj karijere. Pobijedi li Dollawaya, Reljić će učvrstiti svoju poziciju u UFC-ovoj srednjoj kategoriji.

Igor Pokrajac u Sydneyju će imati priliku života. Pokrajac ma 31 godinu, u karijeri je ostvario 21 pobjedu i 6 poraza, a priliku da se okuša na vrhunskoj sceni dobio je prije pet mjeseci. U UFC-u je debitirao porazom od iskusnog Bjelorusa Matjušenka. Njegova borba 21. veljače odredit će mu sudbinu odgovorom na pitanje - ima li za Igora mjesta u UFC-u. Pokrajčev protivnik bit će najbolji poluteškaš tog dijela svijeta, Novozelanđanin James Te Huna.