SIGURAN KORAK

Čilić pobijedio u 'finalu prije finala'

06.02.2010 u 18:07

Bionic
Reading

U rezultatskoj reprizi četvrtfinalnog ogleda s Karlovićem Marin Čilić je protiv Austrijanca Melzera ušao u finale zagrebačkog Indoorsa. Melzer je imao šanse, no poražen je sa 7:6(5), 6:4. Do finala nije izgubio ni jedan set

Prilikom ulaska u dvoranu netko je Mirni Jukić dobacio: 'I ti si došla vidjeti Marinovu pobjedu?' Slavna plivačica, djevojka Jürgena Melzera, nasmijala se i rekla: 'Vidjet ćemo.'

Znala je da joj je dečko u dobroj formi i da tradicionalno ima rješenja za hrvatske igrače. Melzer, treći nositelj turnira, sam voli naglasiti da voli snažne servere, odgovaraju njegovom stilu. Dokazao je da je talentiran i vrijedan, ali Marin je ovih dana prejak i za bolje od njega.

Čilić je u prva tri kola protivnicima dozvolio samo jednu priliku za break, no Austrijanac je bio najteži ispit do sada. Nakon točno pola sata igre Melzer je iskoristio četvrtu break loptu i Mirna je uzviknula stisnutih šaka. Melzer je vodio 4:3 i servirao.

Ipak, Marin je instantno uzvratio. Već u sljedećem gemu vratio se u igru i prvi set usmjerio prema tie breaku. I tamo je Melzer stvorio prednost od 2:0, ali Marin je čekao svoj štih.

Uslijedio je preokret. Nakon točno sat vremena igre dvoranom se prolomio karakteristični Čilićev uzvik: 'Dobar' i na semaforu je stajalo 4:2 u tie breaku za Marina. Uz malu pomoć linijskih sudaca zadržao je prednost i uzeo prvi set.

Marin je iskoristio psihički pad protivnika i odmah u idućem gemu novim je breakom dvoranu digao na noge. Ledena opet nije bila puna, nije se skupilo ni tri tisuće ljudi. Broj deset svjetskog tenisa puca od samopouzdanja i prednosti održava iznimnom lakoćom. To je osjetio i Melzer koji je nakon 110 minuta igre morao stisnuti ruku nikada boljem Marinu.

Čilić je tako upisao i četvrtu pobjedu u petom međusobnom dvoboju, i 14. u sezoni. Samo je Murray bio bolji. Ako bude sve u redu, teško da će taj niz prestati i u finalu. Koji god od dvojice Nijemaca (Berrer ili Petszchner) bude stajao s druge strane mreže.