DEČKO MIRNE JUKIĆ

Čilić za finale protiv 'ubojice Hrvata'

05.02.2010 u 21:26

Bionic
Reading

U posljednjem četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa Jürgen Melzer je nakon velike borbe svladao manje poznatog Ukrajinca Marčenka rezultatom 3:6, 6:0, 7:5. Za finale će se boriti protiv domaće uzdanice Marina Čilića

Treći nositelj je prvi set izgubio sa 6:3, no tada je nanizao respektabilnih devet gemova i, činilo se, čekirao kartu za polufinale. No Melzer je posustao, a uporni Marčenko spremno dočekao priliku. Uzvratio je s tri gema u nizu, izjednačio na 3:3 u odlučujućem setu i odveo meč u neizvjesnu završnicu.

Melzer, Hrvatima poznatiji kao dečko plivačice Mirne Jukić, opet se vratio u prednost, no prilikom prvog servisa za polufinale do meč lopte nije došao. Marčenko, koji je u stanju do neiznemoglosti vraćati bez posebne napadačke ambicije, izjednačio je na 5:5, no više nije mogao. Daleko renomiraniji Austrijanac dobio je zadnja dva gema i nakon lanjskog polufinala Umaga izborio drugi uzastopni vikend na hrvatskim turnirima.

Melzer inače nosi naziv 'ubojice hrvatskih ambicija'. Na svim razinama je protiv Hrvata izborio sjajan omjer od 21:4, no Marin je iznimka. Od ta četiri poraza Marin mu je u četiri međusobna ogleda nanio čak tri.

Njihov međusobni dvoboj igra se u subotu u 17 sati.