BOKS NA LEDU

NHL hokejaši poput pravih razbijača

05.02.2010 u 10:33

Bionic
Reading

U NHL-u je odigrano devet utakmica, a u dvama susretima dogodile su se i tučnjave hokejaša koji su prezentirali znanje dostojno profesionalnih boksača

George Parros vs. Raitis Ivanans

LA Kingsi i Anaheim Ducksi odigrali su fenomenalnu utakmicu, a domaćin je na kraju slavio sa 6:4. Pogotke za pobjednika postigli su Kopitar (19, 60), Simmonds (22), Handzus (37), Johnson (42), Brown (55), a u redovima poraženih u strijelce su se upisali Blake (6), Bodie (44), Beleskey (46), Carter (50).

Komadić slave otkinuli su i 'boksači'. Raitis Ivananas (LA) i George Parros (Anaheim) dvoranu su zagrijali odmah na početku utakmice. Latvijac i Amerikanac grčkih korijena šaketali su se, ali ni jedan nije želio popustiti ni povući drugoga na led te tako inicirati prekid. Na kraju su iscrpljeni jedan drugog držali rukama, a zatim su uskočili suci i svakome dali uobičajenih pet minuta 'odmora' na klupi za kažnjene igrače.

Ottawa Senatorsi su sa 3:1 bili bolji od Vancouver Canucksa, zahvaljujući golovima Michaleka (2), Spezze (19) i Kellyja (60), a strijelac za goste bio je Wellwood (59).

Na ledu su se dogodila i dva obračuna. Pet minuta prije kraja, Matt Carkner (Ottawa) dobro je nalupao suparnika Tannera Glassa koji se nije snašao dok ga je ovaj neumoljivo udarao, a pravu razmjenu udaraca koja je podigla ljude sa sjedala pružili su Rick Rypen (Vancouver) i Chris Neil (Ottawa) pred kraj druge trećine.

Hokejaši Washington Capitalsa pobjedili su na gostovanju u Madision Square Gardenu New York Rangerse 6:5 ostvarivši 12. uzastopnu pobjedu čime su zadržali vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji NHL lige.

Junak utakmice bio je napadač Capitalsa, Rus Aleksej Ovečkin koji je zabio dva gola i upisao asistenciju čime je probio granicu od 500 ostvarenih bodova u NHL-u. Ovečkin je deveti igrač u povijesti lige kojem je to uspjelo u prvih pet sezona i to u samo 373 utakmice. Prije njega to su uspjeli Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Peter Stastny, Mike Bossy, Dale Hawerchuk, Bryan Trottier, Denis Savard i Jari Kurri.

Bila je to utakmica u kojoj u Rangersi vodili 1:0, 2:1 i 5:3, ali su ih gosti uporno dostizali i na koncu slavili. Osim Ovečkina među strijelce su se upisali i Boyd Gordon, Mike Knuble, Tom Poti i Nicklas Backstrom, dok su Rangers predvodili Vinny Prospal (dva gola), Ryan Callahan, Oli Jokinen i Brandon Dubinsky.

Rezultati:

LA Kings - Anaheim 6:4
Boston - Montreal 2:3 (kazneni udarci)
NY Rangers - Washington 5:6
Columbus - Dallas 2:1
Ottawa - Vancouver 3:1
Tampa Bay - NY Islanders 5:2
St. Louis - San Jose 2:4
Nashville - Colorado 5:3
Minnesota - Edmonton 4:2

Tanner Glass vs. Matt Carkner

Rick Rypien vs. Chris Neil