PAO KAZAHSTANAC

Dodig u drugom kolu Zagreb Indoorsa

01.02.2010 u 19:30

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Zagrebu, on je u susretu 1. kola svladao osmog nositelja, Kazahstanca Jevgenija Koroljeva sa 7:6 (9), 6:4 nakon sat i 57 minuta

Dodig je iskoristio nervozu 21-godišnjeg Koroljeva koji je previše griješio, te stigao do važne pobjede na putu ka obrani četvrtfinala iz prošle godine.

Naš je igrač poveo sa 4:1 u prvom setu, nakon što je oduzeo servis Koroljevu i spasio tri 'break-lopte', ali je kod rezultata 4:2 ispustio tu prednost, pa je o pobjedniku prvoga seta odlučivao 'tie-break'.

Ta odlučujuća igra bila je osobito napeta, Koroljev je propustio čak četiri set-lopte od čega dvije uz servis, dok je Dodig iskoristio svoju drugu set-loptu pogodivši as.

Takav rasplet prvoga seta uvelike je odredio tijek drugoga u kojemu je mladi Rus s kazahstanskom putovnicom bio još nervozniji zbog propuštenih prigoda u 'tie-breaku' prvoga. Dodig je prvi put oduzeo servis suparniku već u prvoj igri, tu je prednost nažalost odmah ispustio, ali je sredinom seta još dva puta oduzimao servis Koroljevu, te poveo sa 5:2 uz dvostruki 'break'.

Dodig nije uspio okončati meč kada je prvi put servirao za meč, ali drugi put nije pogriješio i plasirao se u 2. kolo.

U 2. kolu Dodig će igrati protiv pobjednika susreta između Talijana Simonea Bolellija i Ukrajinca Ilije Marčenka.