USUSRET VANCOUVERU

Kosor olimpijcima: Ostvarite svoje snove

01.02.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Tek 10-tak dana ostalo je do početka Zimskih olimpijskih igara u Kanadi. Hrvatski reprezentativci su spremni, a potporu u natjecanjima zaželjela im je i premijerka Jadranka Kosor, ali i predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić

Edukacijski centar T-HT-a u ponedjeljak je bio središtem hrvatskog olimpijskog sporta. Naime, tamo je predstavljena hrvatska olimpijska delegacija koja će braniti naše boje na predstojećim Olimpijskim igrama u Vancouveru. Među uzvanicima našli su se premijerka Jadranka Kosor, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, te kao predstavnik glavnog sponzora HOO-a, predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić.

'Ova sportska godina je započela sjajno srebrom rukometaša na Europskom prvenstvu i nadam se da ćete na Igrama u Vancouveru jednako dobro predstavljati hrvatski sport', kazala je na predstavljanju hrvatske reprezentacije za Zimske olimpijske igre u Edukacijskom centru HT-a premijerka Jadranka Kosor.

'Ostvarite svoje snove i tada ćemo i mi biti zadovoljni vašim rezultatima. U nedjelju sam bila na rukometnom finalu u Beču i tješila sam naše srebrne rukometaše. Kazala sam im da nikako ne smiju biti razočarani, te da zamisle kako bi bilo sjajno kada bi Hrvatska bila druga u Europi u gospodarstvu, obrazovanju ili na drugim područjima. Upravo bi tu upornost, želju za ostvarenjem cilja i duh kod naših sportaša željela uvesti i u rad vlade', kazala premijerka poželjevši hrvatskim olimpijcima i puno zdravlja.


Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je kako projekt ZOI Vancouver traje već 30 mjeseci, te da ne dvoji u uspješne nastupe naših sportaša na Igrama, a posebno se zahvalio Vladi RH na pruženoj pomoći.

Kao domaćin skupa nazočnima se obratio i Ivica Mudrinić iza T-HT-a koji je sportašima zaželio da postignu što bolje rezultate te da pronose ime Hrvatske kao što su to činili i dosad.

Uime olimpijaca nazočnima se obratio Ivica Kostelić, koji je na prošlim Igrama u Torinu prije četiri godine osvojio srebrnu medalju u kombinaciji.

'Prvo svima želim zdravlja jer iz osobnog iskustva znam koliko je to važno. Zahvaljujem se premijerki Kosor i članovima vlade što podupiru sport i nadam se da će to raditi i nadalje. Uvjeren sam da ćemo se iz Vancouvera vratiti barem s jednom medaljom', kazao je Kostelić, kojemu će na Igrama po prvi puta pomagati i sestra Janica Kostelić, koja je prijavljena kao pomoćna trenerica.

Na popisu hrvatske delegacije za Vancouver je prijavljeno 19 sportaša, s tim da nastupi alpinki Mateje Ferk i Danka Marinellia ovisi o konačnoj dobivenoj kvoti od FIS-a u relokacijskom procesu. Od 19 sportaša deset će nastupiti u alpskom skijanju, po dvoje u biatlonu i skijaškom trčanju, te petorica u bobu. U Bobu će kao peti član posade biti i naš najbolji kladivaš Andras Haklits, koji će nakon Igora Boraske postati drugi Hrvat koji je nastupao i na ljetnim i zimskim Igrama.

'Želio sam se okušati i u drugom sportu osim kadiva i oduševljen sam bobom. Pripreme se dosta razlikuju, a fizički sam možda i u boljoj formi, pa kladivo i atletika neću zanemariti', kazao je Haklits.

Na službenom predstavljanju bili su nazočni i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak.

U Vancouver u utorak putuje misija HOO-a na čelu s Damirom Šegotom, a 4. veljače kao prvi sportaš odlazi biatonac Jakov Fak. Dva dana kasnije odlaze natjecatelji u bobu, skijaškom trčanju i biatlonka Stipaničić-Mrvelj, a 7. veljače Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić. Zadnji dio ekspedicije odlazi put Kanade 17. veljače.

Zimske olimpijske igre u Vancouveru započinju 12. veljače, a traju do 28. veljače.

ALPSKO SKIJANJE (10): Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Tea Palić, Matea Ferk, Danko Marinelli
SKIJAŠKO TRČANJE (2): Andrej Burić, Nina Broznić
BIATLON (2): Jakov Fak, Andrijana Stipaničić Mrvelj
BOB (5): Ivan Šola, Igor Marić, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Andras Haklits