KRALJ OSTAO NA TRONU

Federer pobijedio pa tješio uplakanog Murraya

31.01.2010 u 15:49

Bionic
Reading

Nakon nove velike pobjede Roger Federer se ponio kao pravi gospodin. U finalu Australian opena lako je svladao Andyja Murraya, a poslije dvoboja tješio je suparnika koji nije mogao suzdržati suze

Federer je nakon 6:3, 6:4, 7:6 (11) protiv Murraya svijetu pokazao da ga očinska uloga ne sprečava da podeblja svoje impresivne rekorde. Britanac je imao prilike u trećem setu, ali u globalu je jasno da je Švicarac u svom najboljem izdanju i dalje bolji igrač.

Infarktna završnica

Prva dva seta donijela su kontinuirani pritisak na Murrayev servis i takav zaplet je vodio prema golemoj prednosti prije ulaska u, pokazat će se, posljednju dionicu.

U trećem setu Murray je imao break prednosti i pet set lopti u odlučujućoj igri, no Federer je pronašao izlaz iz svih zamki i bez rezultatskih komplikacija spremio 16. titulu na Grand slam turnirima.

Prije svog govora Murray, kojemu je ovo bio drugi poraz u velikim finalima, već je gutao knedle.

'Čestitke Rogeru, pokazao je da je istinski velikan', riječi su jedva izlazile, a onda su krenule suze.

Skoncentrirao se i u britanskom stilu dodao: 'Vidite, mogu plakati kao on. Šteta što ne mogu igrati kao on.'

Dobio je zaslužene ovacije. Za stil i za igru. Iako čarobnjaku nije mogao ni blizu, do finala je došao izgubivši tek jedan set, od Čilića u polufinalu.

Uslijedio je veliki Roger.

'Ovo mi je prva velika titula otkada sam postao otac, djeci ću posvećivati naslove kada će ona toga biti svjesna. Sad još nije vrijeme', rekao je i okrenuo se prema Murrayu koji se još uvijek borio sa suzama.

'Ne brini se, Andy, predobar si igrač da jednom ne bi uzeo Grand slam naslov. Budi strpljiv, taj trenutak će doći.'