Ostali sportovi NITKO NI BLIZU

Blanka rekordom mitinga otvorila novu sezonu

Blanka Vlašić na impresivan je način otvorila novu sezonu. Na mitingu u češkom Trinecu najbolja je hrvatska atletičarka preskočila 2,01 metar i osvojila prvo mjesto u skoku u vis

Hrvatska visašica Blanka Vlašić je s preskočenih 2,01 metara postavila novi rekord mitinga, nadmašivši za četiri centimetra dosadašnji domaće atletičarke Barbore Lalakove.

Istodobno je skočila i na prvo mjesto ovogodišnje svjetske ljestvice. Nijedna visašica ove zime još nije skakala iznad dva metra, a najbolja je do utorka bila Španjolka Ruth Beitia sa 1,97 metara, koliko je preskočila u nedjelju u Bordeauxu.

Aktualna svjetska prvakinja na otvorenom i u dvorani još je jednom vrlo rano ostala sama na zaletištu. Već su se na visini od 1,94 metara oprostile sve njezine suparnice.

Blanka je natjecanje počela na 1,84, propustivši prije toga pokušaje na 1,76 i 1,80 metara. Početnu je visinu riješila iz prvog pokušaja, baš kao i sljedeće, na 1,90, 1,94, 1,98 te konačnih 2,01 m, premda se kod ove potonje visine letvica dobro zatresla. Pokušala je nakon toga preskočiti i 2,03 m, ali nijedan od triju pokušaja nije bio uspješan.

Četvrti je put Blanka dvoransku sezonu započela skokom iznad dva metra, a najbolji joj je još uvijek onaj prošlogodišnji iz Rijeke (2,03 m). Ujedno joj je ovo bilo 83. natjecanje u karijeri na kojem je skakala preko dva metra, računajući dvoranske i stadionske mitinge.

Miting u Trinecu, skok u vis (atletičarke):
1. Blanka Vlašić (Hrv) 201 cm
2. Chaunte Howard (SAD) 1,92
3. Kamila Stepaniuk (Polj) 1,90
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku