26:26 U BEČU

U ludoj završnici rukometaši došli do remija

25.01.2010 u 17:39

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog dijela Europskog prvenstva rukometaši Hrvatske ubilježili su i prvi remi. Izabranici Line Červara odigrali su 26:26 (12:15) s olimpijskim doprvacima Islanđanima. S obzirom da su protivnici skoro cijelu utakmicu bili u debelom vodstvu, bodom možemo biti i zadovoljni

Nakon što smo bez prevelikih problema u Grazu protutnjali prvim dijelom Europskog prvenstva izabranici Line Červara su se preselili u Beč, a u prvom ogledu drugog dijela su naletjeli i na prvi problem, Island, s kojim smo doživjeli prvi remi na ovom prvenstvu, ali i prvi remi u međusobnim ogledima.

Od samog početka utakmice vidjelo se da su hrvatski rukometaši negdje na putu od Graza, gdje se igrao prvi krug, do Beča, gdje se igra nastavak, izgubili onu svoju silinu. S druge strane, sve naše slabosti Island je kažnjavao bez milosti, a epilog svega jest činjenica da su naši rukometaši praktički cijelu utakmicu bili u rezultatskom minusu.

Islanđani su u prvom dijelu svoje vodstvo prepustili Hrvatskoj samo u 12. minuti kad su 'kauboji' poveli golom Kopljara 12:11, a nakon toga je uslijedila serija Islanđana, u 23. minuti otišli su na tri, a samo minutu kasnije i na četiri razlike (12:8). Do kraja prvog dijela Islanđani su održavali prednost pa se na odmor otišlo s njihovim vodstvom 15:12.

Početak drugog dijela je pokazao malo svjetlosti na kraju tunela jer je Buntić s dva uvodna gola smanjio na 14:15, no tada su hrvatski rukometaši počeli propuštati u obrani, što su Islanđani iskoristili i otišli na novih plus četiri.

Izabranici Line Červara nisu nikako mogli pronaći način kako zaustaviti Stefanssona i društvo, no u posljednjih deset minuta naši rukometaši potpuno su okrenuli utakmicu, da bi u 58. minuti Duvnjak drugi put u utakmici donio prednost Hrvatskoj (24:23). U posljednje dvije minute vidjeli smo rukomet 'run and gun', a završilo je 26:26.

S obzirom kako se utakmica odvijala, ovaj bod je velik kao kuća. Pred rukometašima je u utorak ogled protiv domaćina Austrije, a ako ih svladamo, polufinale je praktički tu.

Hrvatska – Island 26:26 (12:15)

HRVATSKA: Alilović, Balić 3, Duvnjak 2, Lacković, Zrnić 3, Kopljar 2, Vori 3, Gojun, Vuković, Mataija, Buntić 3, Valčić 3, Štrlek 1, Čupić 5 (5), Musa 1, Čarapina.

ISLAND: Gustavsson, H. Gudmundsson, Svavarsson, Geirsson, Palmarsson 2, Ingimundarson 1, Hallgrimsson, Atlason 2, Sigurdsson, Gudjonsson 6 (4), Stefansson 7, Asgeirsson, Petersson 3, Jakobsson, Gunnarsson 5, O. Gudmundsson.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Island 16 minuta s igračem manje.

SEDMERCI: Hrvatska 5-6, Island 4-4.