VRH VRHOVA

Ivica: Ostvario sam dječačke snove

24.01.2010 u 16:28

Bionic
Reading

Veliki dan za hrvatsko skijanje. Ivica Kostelić popeo se na najviše postolje kombinacije u Kitzbühelu te je sada peti u redoslijedu Svjetskog kupa

Nakon novog uspjeha iz obitelji Kostelić, Ivica je teško pronalazio riječi kojima bi opisao svoj novi trijumf, 11. u karijeri u Svjetskom kupu.

'Kitzbühel je posebna kategorija. To je u skijanju vrh vrhova. Nevjerojatno, to su bili dječački snovi ovdje pobijediti', rekao je Ivica i potvrdio pod kakvim se pritiskom nalazio.

'Ovo je psihološki teška utrka. Na svakim drugim vratima bih pomislio da moram završiti. Također, i mi kombinatorci smo bili umorni.'

Sa zdravljem je gotovo sve idealno.

'Leđa se malo javljaju, ali to je normalno kada se vozi spust. Malo ćemo se time pozabaviti, da budemo sigurni da je sve u redu.'

Još jedan hrvatski skijaš imao je odličan vikend u Kitzbühelu. Natko Zrnčić Dim je bio u subotu deseti u spustu, a u kombinaciji peti.

'Bio sam pod pritiskom jer sam želio pokazati i na utrci dobru formu s treninga. Ovo je sve fenomenalno, dvojica među deset u spustu, dvojica među pet u kombinaciji. Ivici svaka čast', rekao je Natko.

Inače, Ivica Kostelić kritizirao je odluku Međunarodne skijaške federacije (FIS) da 'umirovi' ovu disciplinu.

'Nažalost, danas smo prisustvovali sahrani klasične kombinacije. To je velika šteta za skijanje. Čini mi se kako sam ušao u povijesti kao posljednji pobjednik u ovoj disciplini,' završio je Kostelić.