HRVATI BEZ SLIKE

Australian Open preskup za 'siromašni' HTV

Bionic
Reading

Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj i ove sezone ostali su uskraćeni za prijenose na Australian Openu. Prvi 'grand slam' sezone je preskup za hrvatsku televiziju

Na nacionalnoj televiziji nema Australian Opena. Nije prvi put da je HTV svojim pretplatnicima uskratio gledanje teniskih mečeva na jednom od najvećih svjetskih turnira na kojem dobro igraju i hrvatski predstavnici.

'Cijena TV prava za Australian Open je prevelika. Kolika, ne smijem reći, ali je dosta veća u odnosu na prava za Roland Garros i Wimbledon. Već tri godine ne prenosimo Australiju i US Open. Sigurno bismo željeli raditi prijenose, ali zbog smanjenog proračuna to nismo u mogućnosti', rekao je za Slobodnu Dalamaciju Bruno Kovačević, urednik Sportskog programa na HTV-u.

Tako neće biti ni prijenosa meča osmine finala između Karlovića i Nadala, kao ni Čilića, koji će prolaz u četvrtfinale tražiti preko Del Potra.

'Kada bi netko od naših dogurao do polufinala, onda bismo novim pregovorima pokušali kupiti prava za pojedini meč. Ako u finalu ne bude igrao Hrvat, nećemo ga prenositi', dodao je Kovačević.

Tako svim ljubiteljima tenisa preostaje da Australian Open potraže na drugim televizijama.