OGORČEN NA ORGANIZATORE

Umjesto u krevetu, Tomić morao biti na terenu

21.01.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Australski tenisač, tinejdžer hrvatskog podrijetla Bernard Tomić (17) našao se na udaru dužnosnika Australian Opena nakon što je kritizirao njihov raspored večernjih mečeva

Tomić se obrušio na organizatore nakon što je u srijedu njegov meč drugog kola protiv hrvatskog tenisača Marina Čilića završio tek u 2 sata iza ponoći idući dan.

'Tražio sam da igram preko dana i to se nije dogodilo, to je smiješno', kazao je Tomić odmah nakon što je poražen 6:7, 6:3, 4:6, 6:2, 6:4 od Čilića.

'Recite mi gdje se to igra u jedan ili u dva sata iza ponoći. To je teško, posebno za mene u mojoj dobi. Nema opravdanja, ali ja inače idem spavati u devet ili deset sati, a ovo je bilo daleko iza toga', dodao je.

Za Tomića se smatra da će izrasti u velikog australskog tenisača nakon što je osvojio juniorske naslove na Australian i US Openu, ali je uvijek izazivao kontriverze.

On je najmlađi tenisač u profesionalnom tenisu koji je pobijedio na Australian Openu nakon što je pobijedio u debiju na nekom grand slamu 2008. kao 16-godišnjak.

Skočio je gotovo 500 mjesta na ATP ljestvici prošle godine, iako se stalno spori s Australskim teniskim savezom a ovaj posljednji ispad doveo je do toga da su ga dužnosnici tog saveza pozvali na sastanak.

'Ako ne dođe do promjene u njegovom ponašanju bit će mu vrlo teško da postane vrhunski sportaš', kazao je direktor Australian Opena Craig Tiley.

No ostali australski tenisači nemaju dosta suosjećanja za Tomića, posebno Lleyton Hewitt, čiji je meč protiv Marcosa Baghdatisa prije dvije godine završio tek u 4:34 sata ujutro.

'Ako si po rasporedu navečer, tako će i biti. Moraš se pripremiti za takve stvari', rekao je Hewitt.