MEDICINSKO ČUDO

UFC prvak Lesnar se u kavez vraća na ljeto

21.01.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Pred televizijskim kamerama ESPN-a prvak UFC-a Brock Lesnar objavio je da se vraća u kavez, a njegova prva borba očekuje se u ljetnim mjesecima

Lesnar za ESPN

Američki gladijator Brock Lesnar prvi put se pojavio u javnosti nakon što mu je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana divertikuloza, odnosno bakterijska infekcija u probavnom traktu. Teška bolest koja je prijetila i da prekine borilačku karijeru je pobijeđena.

U srijedu je Lesnar u društvu predsjednika UFC-a Dana Whitea izašao pred televizijske kamere i potvrdio svoj povratak. Amerikanac je govorio o svojoj bolesti, kako su mu prvo liječnici rekli da ima mononukleozu, a tek kasnije su utvrdili da ima divertikulozu. U obraćanju javnosti zahvalio se obitelji, supruzi, cijelom UFC-u i njezinom predsjedniku Whiteu te sponzorima koji su stali uz njega i dali mu podršku. Priznao je da je na početku bolesti izgubio 20 kilograma.

Na kraju je Lesnar izjavio kako su pregledi potvrdili da je s njim sada sve u redu, da su doktori ostali iznenađeni njegovim oporavkom, kao da nije ni bio bolestan. Naglasio je da se vraća u akciju te da je on još uvijek prvak, a ne netko drugi.

Svoj oporavak Lesnar je nazvao medicinskim čudom.

Na ljeto će Lesnar ući u oktogon s pobjednikom iz borbe Franka Mira i Shanea Carwina koji se u ožujku bore za međunaslov.