SLUČAJ 'ZASTAVA'

I Srbi ljuti zbog slovenske gluposti

18.01.2010 u 16:51

Bionic
Reading

Nakon što su nespretni organizatori Zlatne lisice naljutili hrvatsku javnost, jer se hrvatski grb našao na srbijanskoj zastavi, na Slovence su bijesni i Srbi

Provokacija ili neopreznost organizatora - i utrka Svjetskog kupa u Mariboru za skijašice pala je u drugi plan. Na predstavljanju sudionica na 46. Zlatnoj lisici našu zemlju su predstavili potpuno pogrešnom i zapravo nepostojećom zastavom – u bojama srbijanske zastave s hrvatskim grbom.

Ubrzo su uslijedile isprike od Slovenaca, ali i Srbi su se našli uvrijeđeni.

Srbijanski Kurir je objavio tekst pod nazivom 'Oskrnaviše nam zastavu’, a u njemu se navodi i priopćenje Skijaškog saveza Srbije.

'U Mariboru su se natjecale i naše skijašice Lolović i Ignjatović. Na otvaranju u kojem djeca nose zastave zemalja, srpska zastava je imala grb Hrvatske. Podnijet je prigovor od strane naše delegacije i čekamo ispriku organizatora', istaknuli su u Skijaškom savezu Srbije.

U tekstu stoji i da je to već drugi udarac u kratkom vremenu na Srbiju, jer je i na košarkaškoj utakmici Eurolige između Olympiacosa i Partizana intonirana himna bivše države Jugoslavije 'Hej, Slaveni'.