ATP U CHENNAIJU

I Karlović i Čilić izborili četvrtfinale

08.01.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Hrvatska ima dva tenisača u četvrtfinalu Chennaija. I Ivo Karlović i Marin Čilić u dva su seta svladali svoje suparnike, Čeha Ivu Minara i Uzbekistanca Denisa Ustomina

Najbolji hrvatski tenisač, 25. na ATP ljestvici, Ivo Karlović je za samo 53 minute svladao i drugu prepreku na 450 tisuća dolara vrijednom turniru u Indiji. Čeh Ivo Minar, inače 97. igrač svijeta, nije imao previše šansi.

U prvom setu Hrvat je dva puta oduzeo servis češkom predstavniku i spasio dvije break lopte za sigurnih 6:1. Drugi set je bio neizvjesniji, a Karloviću je bila dovoljna jedna break lopta da bi završio priču sa 6:4.

Inače, našeg tenisača je dobro služio servis te je napravio 16 asova, za razliku od Čeha koji je imao samo tri as servisa.

Karlović će u četvrtfinalu igrati protiv Indijca Somdeva Devvarmana koji je u drugom kolu izbacio petog nositelja Španjolca Carlosa Moyu.

Nakon Karlovića svoj posao je u dva seta, za sat i tri minute, završio i 27. igrač svijeta Marin Čilić. On je prvi set dobio ekspresno sa 6:0, a u drugom je setu iskoristio drugu break priliku za 6:4. Svom suparniku Uzbekistancu Denisu Ustominu nije dozvolio nijednu priliku za oduzimanje servisa.

Marinov suparnik u četvrtfinalu bit će srpski predstavnik Janko Tipsarević.