SNJEŽNI KRALJ

Ivica: Ovo je isključivo moja greška

06.01.2010 u 18:47

Bionic
Reading

Na Sljemenu se danas vozila treća slalomska utrka Svjetskog kupa. Bilo je to ujedno i treće izdanje ovog natjecanja za muške, a najveća hrvatska uzdanica Ivica Kostelić imao je startni broj tri. No Ivica ipak nije imao sreće; nakon prvog prolaza napravio je grešku i ostao bez plasmana

Trebala je to biti velika povratnička utrka Ivice Kostelića, koji zbog ozljede i operacije nije bio na utrkama u posljednjih mjesec dana. Nažalost, 10-ak tisuća navijača na Sljemenu nije imalo previše razloga za slavlje, jer je Ivica nakon prvog prolaznog vremena napravio grešku, izletio sa staze i više nije mogao računati na ozbiljniji rezultat. Međutim, kakav je Ivica sportaš, nepotrebno je ponavljati pa se uopće nije vadio na ozljedu.

'Razočaran sam, ali ovo je apsolutno moja greška. Podcijenio sam vrata, olako sam ušao u njih. Ovo nema nikakve veze s mojom ozljedom, to je moja greška. Malo me ponijela i atmosfera. Da opet krenem? Ne bih ništa mijenjao', rekao je razočarani Ivica Kostelić.

Tješila ga je i sestra Janica Kostelić, koja je imala slično iskustvo. I to na pvom sljemenskom slalomu, kada je pritisak bio kudikamo veći. Baš kao i očekivanja.

'Odmah mi je prišla i rekla da se ne bediram'. No njoj je puno bilo puno teže, jer ja ipak već imam dva postolja', završio je Ivica, kojem nije pomoglo ni to što je stazu postavljao njegov bivši trener Vicencij Jovan.

Ni Gips, Ivičin otac, nije tražio alibi u ozljedi.

'Ivica je bio spreman za dvije utrke. Jednostavno, napravio je grešku.'

Kostelić je na dosadašnja dva izdanja muškog slaloma na Snježnoj kraljici oba puta osvojio drugo mjesto, no nažalost ovoga puta ostao je bez bodova. Ne bez plasmana, jer nakon izlijetanja smogao je snage i odvezao utrku do kraja, kako bi dečkima iz reprezentacije mogao priopčiti gdje se na stazi kriju zamke.