PAKLENI SPONZORI

Narod ostao bez ulaznica za Spaladium Arenu

12.01.2009 u 13:48

Bionic
Reading

Iako je, po uzoru na otvaranje sestrinskih objekata u Zagrebu i Osijeku, najavljeno da će ulaznice za rukometni dvoboj Hrvatske i Slovenije u Splitu biti podijeljene građanima, ta se tvrdnja ispostavila puno bliže lažnoj nego istinitoj

Spaladium Arena spremna je za prvu utakmicu u svojoj utrobi, do susreta sa Slovencima ostala su još dva dana. Ipak, vrlo je upitno kakva će atmosfera dočekati ljubimce naroda.

Najavljeno je da će ovaj susret biti spektakl darovan Splićanima, a u zakazano vrijeme pred blagajnom se našlo gotovo dvije tisuće ljudi. Svaki navijač imao je pravo na dvije ulaznice, no većina ih je ostala bez ulova. Kiša i bura učinile su svoje i došlo je do nemira na relaciji navijači – osiguranje. Srećom, strasti nisu eskalirale, sve je završilo na naguravanju.

Procjena okupljenih kaže da je podijeljeno manje od 1.500 ulaznica, što znači da će više od 10 tisuća završiti u rukama sponzora i podobnih pojedinaca.

'Obećali su nam 120 karata, a dobili smo ih 30,' kaže izvor iz ŽRK Emc Split i nagovješćuje da ova 'preraspodjela' ulaznica dobiva vrlo radikalne razmjere.

Jasno je da se moćnici žele namiriti, jer pred SP u rukometu svi su veliki navijači. To će u sljedećih mjesec dana biti in. Pitanje je samo hoće li se takva politika spram vjernije publike odraziti na atmosferu i tijekom samog SP-a, koji Hrvatska otvara u Splitu.

Vrlo brzo reagirali su i organizatori, Izvršni odbor grada Splita, koji su dopisom poslali svoju verziju ključa raspodjele ulaznica. Tvrde kako ih je do Splita došlo osam tisuća, dok je ostatak zadržao HRS za sponzorske potrebe. Od ovih osam tvrde da su tri podijelili građanima, 2500 proslijedili županijskom rukometnom savezu, dok je ostatak od 2500 predviđen za braniteljske udruge, policiju, vojsku, Torcidu i na kraju stoje tri točkice. Znači, lokalni moćnici, političari i vječne 'podguzne mušice' particpirat će samo kao mali dio manjeg dijela čitavog kontinenta. Zvuči malo vjerojatno.