SPREMAN ZA LUDNICU

Matti Nykanen pokušao ubiti suprugu

27.12.2009 u 17:19

Bionic
Reading

Najbolji skijaš-skakač svih vremena konačno je dokazao da je vrijeme da ga se makne od ljudi. Matti Nykanen, nakon svih nepodopština, noći provedenih u zatvoru, alkoholizma, tučnjava i ranjavanja, sad je pokušao ubiti i suprugu

Bivši olimpijski pobjednik i svjetski prvak u skijaškim skokovima, legendarni Finac Matti Nykanen (46) na Božić je pokušao nožem ubiti suprugu zbog čega će se u ponedjeljak naći na sudu.

Nykänen je suprugu Mervi Tapolu ozlijedio nožem po licu zbog čega je optužen za pokušaj ubojstva. Prije tri godine 'leteći Finac' je osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je istukao suprugu, a godinu dana prije toga završio je u pritvoru jer je prijatelju zabio nož u leđa. Zbog toga je osuđen na 26 mjeseci, no presuda je kasnije poništena.

Nykänen je tijekom karijere osvojio četiri zlatne olimpijske medalje, a pet puta je bio svjetski prvak. Na velikim natjecanjima ukupno je osvojio čak 14 medalja. Zbog svojih rezultata i dominacije nad konkurencijom tijekom karijere Nykänena se smatra jednim od najboljih skakača u povijesti. Međutim, tijekom cijele karijere je imao velikih problema s alkoholom, a kasnije i s nasiljem zbog čega je često dolazio u sukob sa zakonom.