SERENA IPAK BOLJA

Dvije kobile među najboljih 10 sportašica

23.12.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Zanimljiv sportski izbor proveli su novinari i suradnici američke izvještajne agencije AP. Birali su sportašicu godine, a izbor nije bio rezerviran samo za ljude

AP-ov komentator Jim Litke je tu odluku ironično prokomentirao - ili je ovo bila sjajna godina za kobile i mule ili bi većina ljudi, po uzoru na konje i kobile, morali početi svoja sjajna zapažanja sačuvati za sebe. Ili oboje.

Zenyatta - savršena šampionka

Sve u svemu, pobjednica ipak ima dvije noge. Od 158 glasova, čak 66 je otišlo Sereni Williams koja je daleko iza sebe ostavila prvu pratilju. A ona ima 18 glasova, četiri noge i rep. Riječ je o petogodišnjoj kobili Zenyatti koja je 2009. završila s pet naslova na velikim natjecanjima. Nakon sjajne dvogodišnje karijere u studenom je objavila povlačenje, stoga drugo mjesto odlazi u kopita najmlađe sportske penzionerke svijeta.

Slijedi Kim Clijsters, Lindsey Vonn i dvije američke košarkašice - Diana Taurasi i Maya Moore.

Na sedmom mjestu još je jedna rasna sportašica - Rachel Alexandra - kobila koja će u siječnju napuniti četiri godine. Ove godine uzela je osam velikih naslova, a glasači su očigledno procijenili da za nju ima vremena, pa je završila s osam glasova manje od svoje starije kolegice. Iduće godine, zadrži li lak korak, možemo je očekivati visoko u poretku.

Popis deset najboljih zatvaraju gimnastičarka Bridget Sloan, golferica Jiyai Shin i sanjkašica Erin Hamlin.