KRALJ 'SLOBODNE BORBE'

Fedor se vraća u travnju, protivnik Fabricio Verdum?

22.12.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Najjači borac današnjice Fedor Emelianenko vraća se u kavez u travnju 2010. nakon što je u studenom ove godine pod organizacijom Strikeforce svladao Amerikanca Bretta Rogersa

Gladijator iz Rusije u svom posljednjem meču u kojem je došao do 31. pobjede u 32 nastupa, ozlijedio je šaku. No oporavak ligamenata ruke dobro napreduje i snažni Rus Emelianenko borit će se na velikoj priredbi Strikeforcea koja će se održati u travnju. Mjesto borbi još nije poznato, ali mečeve će prenositi CBS.

Još nije poznato ni tko će se suprotstaviti nepobjedivom Fedoru, ali prema posljednjim informacijama, to bi mogao biti brazilski borac Fabricio Verdum, majstor jiu-jitsua, koji u 'slobodnoj borbi' ima omjer od 13 pobjeda, četiri poraza i jedan neodlučeni meč. Inače, Verdum je prije tri godine pobijedio brata Fedora Emelianenka – Aleksandera.

Na priredbi Strikeforcea trebao bi nastupiti i Dan Henderson, a njegova prva borba u toj organizaciji mogla bi biti za naslov prvaka u srednjoj kategoriji protiv vlasnika titule Jakea Shieldsa.