LOŠE U AUSTRIJI

Braća Rodman ponizila Medveščak

18.12.2009 u 21:24

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka loše su se proveli na ledu u glavnom gradu Austrije. Domaći Vienna Capitalsi, uz izvrsnu igru slovenske braće Rodman, ostvarili su superuvjerljivu pobjedu od 7:1 (4:0, 3:0, 0:1)

Gostovanje u Beču hokejaši Medveščaka neće pamtiti po dobrome. U predbožićno vrijeme domaći Vienna Capitalsi darivali su svoje navijače super uvjerljivom pobjedom nad Zagrepčanima, i to ponajviše zahvaljujući izvrsnoj igri slovenskih reprezentativaca, braće Marcela i Davida Rodmana. U 33. kolu Ebel lige domaćini su pobijedili sa 7:1.

U prvih šest i pol minuta sve što su austrijski hokejaši uputili prema golu Roberta Kristana ušlo je u mrežu. Prvi pak u golu Medveščaka vidjeli smo već u 16. sekundi utakmice, zabio je Benoit Gratton, na 2:0 povisio je na isteku pete minute Patrick Lebeau, a nakon šest i pol minuta nakon pogotka Seana Selmsera na semaforu je svjetlilo 3:0. Do kraja trećine Selmser je zabio još jedna pogodak i već tada je bilo jasno da će se 'medvjedi' iz Beča vratiti s punom mrežom.

Druga trećina nastavljena je u revijalnom tonu i nije se u mnogome razlikovala od prve. Nova tri gola domaćina najavila su katastrofu Medveščaka, a zašto su stali na 7:0 i kako bi to izgledalo da su u istome ritmu odigrali i posljednju trećinu, to nikada nećemo saznati. Na sreću! Istina, i suđenje je doprinjelo uvjerljivom porazu, no kad netko primi toliko pogodaka u tako kratkom vremenu, doista je nepotrebno prozivati suce.

Počasni pogodak za Zagrepčane zabio je Brad Smyth dvije minute i 10 sekundi prije kraja susreta, na dodavanje Foxa i Serticha. S konačnih 1:7 'medvjedi' još mogu biti i zadovoljni jer, kako je počelo, nije se činilo da će stati na samo sedam pakova u mreži Kristana i Krošelja koji je branio posljednje dvije trećine.

U redovima Capitalsa, koji su pobjedom nad 'medvjedima' preuzeli vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, definitivno najbolji igrači bila su braća Rodman; Marcel je zabio dva pogotka, a David je ostvario dvije asistencije.

Iduću utakmicu Medveščak igra u Salzburgu protiv domaćeg Red Bulla, drugoplasirane momčadi Ebel lige, a susret je na rasporedu već u nedjelju.

Nakon 33. kola Medveščak je osmi sa 31 bodom, tri više od devete Olimpije, suparnika za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. 'Zmajčeki' su na svom ledu u Ljubljani nadvisili KAC iz Klagenfurta sa 4:2 (1:1, 0:1, 3:0).