SAMO DRUGI PARTNER

Renault potvrdio da ostaje u formuli 1

16.12.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Renault i dalje ostaje u najbržem sportu na svijetu formuli 1, a jedino će u sezonu ući s drugim partnerom iz Luksemburga

Francuski konstruktor automobila Renault je u srijedu objavio priopćenje u kojem potvrđuje da će 'nastaviti svoje sudjelovanje u Formuli 1', ali s novim partnerom luksemburškom tvrtkom Genii Capital.

'Renault je odlučio nastaviti svoje sudjelovanje u Formuli 1, uz potporu novog strateškog partnera Genii Capital, luksemburškom tvrtkom koja je specijalizirana za nove tehnologije', kaže se u priopćenju.

'Renault bi trebao u Genii Capital prebaciti veliki dio Renault F1 Teama a dva će partnera imati zajedničku upravu', kaže se u priopćenju prema kojem će sporazum biti finaliziran 'početkom 2010'. Nije navedeno koliki udio će Genii Capital imati u momčadi.

'2010. ekipa će sačuvati svoje ime, identitet i bitne značajke koji su joj omogućili da ostvari uspjeh 2005. i 2006. a u tvornici Viry-Chatillon će se nastaviti proizvodnja motora za Renault F1 Team kao i za Red Bull Racing', dodaje se u priopćenju konstruktora.