NAJBOLJE PLAĆENA TATARI

Saznale se plaće rukometašica Podravke

13.12.2009 u 16:01

Bionic
Reading

Rukometni klub Podravka je u teškoj situaciji. Naime, ako uprava hrvatskih prvakinja ne pronađe novac da isplati dvije zaostale plaće i barem polovicu premija za uspjehe unazad tri godine prema aneksu ugovora, svaka igračica može otići

Loša financijska situacija u ženskom rukometnom divu koja je uzrokovala odlazak stranih igračica i dalje traje. Dugovanja državi i igračicama dosegla su pet milijuna kuna. Kako doznaje Večernji list mnoge koprivničke rukometašice ipak nisu spremne spakirati kofere i potražiti sreću nekoj drugoj sredini izvan Hrvatske, jer su jako dobro plaćene.

Hrvatski dnevni list je i saznao koja su primanja. Najbolje plaćena je Miranda Tatari s četiri tisuća eura mjesečno, Andrea Penezić ima tri i pol tisuće, Svitlana Pasičnik tri, a Ivana Jelčić dvije i pol. Petsto eura manje od vratarke primaju Anita Gaće, Maja Zebić, Andrea Šerić, Maja Kožnjak i Ana Lovrak, a negdje u tom rangu nalaze se plaće i Ivane Petković i Marte Žderić.

Talentirane mlade igračice iz omladinske škole imaju potpisane stipendijske ugovore (Andrea Čović, Lea Vukojević, Anita Poljak). Klub igračicama plaća i stan te režije, a osigurava im i topli obrok.

Trener Zdravko Zovko donedavno primao je 5.000 eura, no trenutačna plaća mu je nešto manja i sada iznosi 3.500 eura. Pomoćnik Mato Matijević radi za plaću od 12.000 kuna, dok trenerica vratarki Barbara Stančin prima 3.000 kuna plus 2.500 kuna koje dobiva u kompaniji Podravka.

Naravno, to su primanja bez premija.

Potjerane strankinje imale su također dobre ugovore. Tako je Natalija Todorovska mjesečno primala plaću od 5.000 eura, Ana Đokić 4.500, a Anita Bulath 3.500 eura.
Direktor Marijan Domović je u klubu na za plaći od 15.000 kuna mjesečno.

Inače, prehrambena kompanija Podravka godišnje daje osam milijuna kuna klubu, ali to očigledno nije dovoljno.