Ostali sportovi KOLJENO U DOBROM STANJU

Ivica uspješno operiran, povratak oko Božića

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić operirao je desno koljeno, a već za tjedan dana mogao bi početi lagano trčkarati

U nedjelju ujutro, Ivica Kostelić uspješno je obavio operaciju u klinici Bruderholz blizu Basela. Operacija je trajala oko pola sata i na njoj je uspješno artroskopski odstranjen dio prednjeg roga medijalnog meniska u desnom koljenu.

Profesori Claude i Werner Mueller vrlo su zadovoljni tijekom operacije, a naročito stanjem ostalog dijela koljena. Prvenstveno ligamenata, meniska koji je već prije šivan, i hrskavice, tako da, prema njihovu mišljenju, to daje dobru garanciju za kvalitetnu rehabilitaciju i uspješno vrhunsko skijanje u idućih četiri do pet godina.

Ivica se u ponedjeljak vraća u Zagreb, a u utorak će se uputiti kod dr. Egića u Daruvarske toplice na rehabilitaciju.

Dr. Egić će istovremeno s Ivicom raditi i preventivni tretman za leđa.

Ovisno o tijeku rehabilitacije, očekuje se da će Ivica lagano početi trčati već za tjedan dana. Povratak na snijeg očekuje se oko Božića, a točan datum povratka na zahtjevne treninge i utrke Svjetskog kupa morat će pričekati; u mnogome ovise upravo o rehabilitaciji. Ipak, za očekivati je da će taj povratak uslijediti početkom siječnja 2010. godine.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku