OVO JE FENOMENALNO

Luda večer Hrvata u Beogradu; velika pobjeda i novi rekord

25.02.2017 u 22:31

Bionic
Reading

Hrvatski atletičar Ivan Horvat (23) novi je prvak Balkana u skoku s motkom, a skokom preko 5,76 metara u Beogradu popravio je apsolutni hrvatski rekord za četiri centimetra i postavio novi rekord prvenstva

Na ljestvici najboljih motkaša svijeta ove godine Horvat je s 5,76 metara trenutačno je na šestom mjestu, a Osječanina idućeg vikenda čeka dvoransko prvenstvo Europe, upravo u Kombank Areni, gdje je danas postavio rekord.

Tako je nakon sjajnih rezultata Sandre Perković i Sare Kolak u Splitu, Horvat upotpunio fantastičan dan za hrvatsku atletiku.

Prvak Balkana je i Stipe Žunić pobijedivši je u bacanju kugle shicem od 20,77 metara i najboljim rezultatom sezone, te rekordom prvenstva.

Sjajno je teren u Beogradu iskoristila i Martina Fileš, nova –stara hrvatska rekorderka u skoku s motkom, koja je preskočila 4,05 metara, što je bilo dovoljno za peto mjesto. Zvonimir Ivašković osvojio je srebrnu medalju na 60 m istrčavši najbolji ovosezonski rezultat 6,79, a za pobjednikom Bugarinom Denisom Dimitrovim bio je sporiji tek 6 stotinki. Ivana Lončarek viceprvakinja je Balkana na 60 m prepone. Do cilja je stigla u vremenu 8,16, a 6 stotinki brža bila je pobjednica Grkinja Elisavet Pesiridou. Paola Borović s 13,39 postavila mlađe seniorski rekord Hrvatske i osvojila četvrto mjesto u troskoku. Skakač uvis Alen Melon popeo na postolje, osvojivši brončanu medalju rezultatom 2,19 metara. Šest centimetara bio je kraći od pobjednika Grka Vasiliosa Constantinoua. Kod atletičarki broncu je osvojila i Ana Šimić s preskočenih 1,86 metara, koliko je preskočila i pobjednica Slovenka Maruša Cernjul.