PRVENSTVO U SPLITU

Sandra najboljim hicem godine otvorila sezonu; odlična i Sara

25.02.2017 u 15:22

Bionic
Reading

Olimpijske pobjednice u bacanju diska i koplja Sandra Perković i Sara Kolak na najbolji mogući način otvorile su sezonu na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu.

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković uvjerljivo je slavila u bacanju diska hicem od 70,23! Pobjednički rezultat Sandra je bacila u četvrtoj seriji, što je i daleko najbolji hitac u svijetu ove godine. Naime, do danas je vodeća bacačica bila Kubanka Yaime Perez (63,07)

'Jako sam zadovoljna s ovim rezultatom, četvrtu godinu zaredom u Splitu otvaram sezonu s preko 70 metara. Uvjeti su danas bili grozni, puhao je jak vjetar i bilo je hladno. Očekivala sam nakon druge serije kada sam bacila 69 metara da će to ići ipak malo dalje, iako se tehnički nisam najbolje snašla. Mislim da je to zbog toga što nisam mogla održavati toplinu, pa su se mišići počeli hladiti. No na kraju kad se sve uzme u obzir, jako sam zadovoljna i ne mogu se požaliti. Ipak je ovo 7 metara dalje od dosad vodećeg rezultata u svijetu', izjavila je Sandra Perković nakon natjecanja.

Nije razočarala niti Sara Kolak, pobijedivši u bacanju koplja hicem od 65,23! Taj joj rezultat na ljestvici najboljih kopljašica svijeta ove godine donosi odlično drugo mjesto, samo 65 cm je kraća od trenutačno vodeće Bjeloruskinje Tatsiane Khaladovich (65,88).

'Zadovoljna sam! Dobro, nisam baš s početnim serijama, ali kako se natjecanje bližilo kraju tako sam bacala sve bolje. Vrhunski je ovo rezultat za početak sezone, nikad nisam bolje otvarala, prošle godine je bilo 62, tako da se nadam da me očekuje još jedna uspješna godina', izjavila je Sara Kolak nakon natjecanja.