PAD BEZ POSLJEDICA

Jansrudu pobjeda, ali najveći je sretnik ovaj Amerikanac

25.02.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je spusta za Svjetski kup voženog u Kvitfjellu, on je do svoje osme pobjede u ovoj disciplini u karijeri stigao s osam stotinki boljim vremenom od drugog Talijana Petera Filla, odnosno 14 stotinki od trećeg Švicarca Beata Feuza.

Jansrud je ovom pobjedom povećao prednost u redoslijedu spustaša ispred drugog Filla na 33 boda, dok treći Talijan Dominik Paris sada zaostaje za 136 bodova.

U ukupnom redoslijedu nedostižan na vrhu je Austrijanac Marcel Hirscher sa 1275 bodova, slijede Francuz Alexis Pinturault i Norvežanin Henrik Kristoffersen sa po 843, dok je Jansrud četvrti sa 835.

Hrvatski reprezentativac Max Ullrich zauzeo je 51. mjesto sa 5.46 sekundi zaostatka za Jansrudom, a za posljednjim skijašima koji su osvojili bodove zaostao je 3.63 sekunde.

Inače, spust u Kjetilu obilježio je i težak pad Amerikanca Jareda Goldberga, koji je krivo ušao u skok što ga je katapultiralo u zrak. Pao je na leđa i potom je završio u zaštitnoj ogradi. Na svu sreću, prošao je bez težih ozljeda, iako je pad izgledao zastrašujuće. A još važnije je da se kasnije, Amerikanac stao na skije i spustio u ciljnu ravninu.