KAKVA MAJSTORIJA

Ovo se rijetko viđa u tenisu: Ostala zapanjena i Ana Konjuh!

24.02.2017 u 12:36

Bionic
Reading

Angelique Kerber možda nije na pravi način ušla u novu tenisku sezonu, no uvjerljivom pobjedom protiv Ane Konjuh u četvrtfinalu Dubaija pokazala je da još uvijek može igrati na vrhunskoj razini, a trijumf je začinila i potezom koji je rijetkost u tenisu...

Njemačka 29-godišnja tenisačica prošlu je sezonu završila kao prva na svijetu, nakon što je osvajanjem Australian i US Opena uspješno skinula Serenu Williams s trona. No, u novu kaledarsku godinu krenula je izuzetno slabo i odmah morala vratiti nazad teniski vrh Amerikanki.

Kerber do ovotjednog turnira u Dubaiju nije u dva mjeseca uspjela pobijediti niti jednu tenisačicu iz TOP 50 pa su mnogi počeli sumnjati u njezine kvalitete, no posljednjih dana ipak je proigrala. Pobjedom u četvrtak 6-3, 6-2 protiv naše Ane Konjuh plasirala se u polufinale turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što joj je daleko najbolji rezultat sezone.

U tom meču protiv mlade Hrvatice također je izvela potez koji se zaista rijetko viđa u tenisu. Naime, nakon jedne skraćene lopte koju je jedva dostigla uspjela je prebaciti reket iz lijeve u desnu ruku, kako bi volejem poentirala na mreži.

Taj trik ostavio je zapanjenu i Anu Konjuh, a Angelique je na Twitteru priznala da rijetko koristi ovu majstorsku kombinaciju...