WTA DUBAI

Ana Konjuh ipak nije mogla protiv bivšeg br. 1

23.02.2017 u 20:27

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale 2,4 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Dubaiju nakon što je u četvrtfinalu izgubila od druge tenisačice svijeta Njemice Angelique Kerber 3:6, 2:6

Konjuh je na putu do četvrtfinala pobijedila Kineskinju Shuai Zhang, bivšu pobjednicu US Opena Australku Samanthu Stosur, te 16. igračicu svijeta Ruskinju Jelenu Vesninu, ali protiv donedavno prve tenisačice svijeta nije išlo.

Kerber je na otvaranju meča povela 4:0 uz dva oduzeta servisa što je bila gotovo nedostižna prednost. Konjuh je uspjela vratiti jedan izgubljeni servis smanjivši na 3:4, ali je kod rezultata 3:5 još jednom izgubila servis i prvi set je nakon 35 minuta otišao na stranu njemačke tenisačice rezultatom 6:3.

Početak drugog seta odgodila je kiša, koja je tako pomogla našoj tenisačici da se smiri i koncentrira uoči nastavka. Prekid je trajao deset minuta nakon čega je meč nastavljen. Mala pauza je očito dobro došla Ani jer je u nastavku zaigrala bolje, ali ipak nedovoljno za pobjedu protiv sjajne Njemice.

Kod rezultata 2:2 Konjuh je imala je 30:0 na servis svoje suparnice, ali je Kerber spasila gem, a u idućoj igri načinila 'break' za vodstvo 4:2. Potom je osvojila svoj servis za vodstvo 5:2. Konjuh je u idućem gemu spasila dvije meč lopte, ali ne i treću i nakon 74 minute meč je priveden kraju.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda 29-godišnje Njemice, deset godina starije od Konjuh. Prvu pobjedu ostvarila je 2015. u američkom Stanfordu.

Odličnim nastupom na 'Duty Free Championshipu' u Dubaiju, Konjuh će napredovati na WTA ljestvici i od ponedjeljka bi trebala biti u TOP 30. Trenutačno drži 36. poziciju.

Kerber će u polufinalu igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja je pobijedila Amerikanku Lauren Davis 6:0, 6:4. U drugom polufinalnom paru igrat će Latvijka Anastasija Sevastova i Dankinja Caroline Wozniacki.

Sevastova je pobijedila Kineskinju Wang Qiang 6:4, 7:5, dok je Wozniacki bila bolja od Amerikanke Catherine Bellis 6:3, 6:2.