EHF PRIJETI

Split ostaje bez europskog prvenstva?

23.02.2017 u 19:21

Bionic
Reading

Pred Hrvatski rukometnim savezom težak je posao. Naime, iz europske kuće rukometa odnosno EHF-a dobili su pismo u kojem stoji kako Split odnosno Spaladium Arena ne udovoljava uvjetima i upitno je hoće li se u Splitu prvenstvo uopće igrati

'Obrazloženja o novonastalim problemima sa Splitom nikako ne možemo prihvatiti. Očito je kako se u Spaladium areni pod takvim uvjetima ne može igrati iako bi sama dvorana i kapacitet idealno odgovarali velikom natjecanju poput EP-a. Kako bi krenuli na idući korak u pripremama za EP od HRS-a smo do našeg idućeg susreta (8-10. ožujka) tražili garancije lokalne i državne vlasti kako bi osigurali svu potrebnu infrastrukturu', piše između ostalog u pismu EHF-a.

A svi ti problemi vezani su uz financijske poteškoće u koju+ima je splitska dvorana.

'Nužne su adaptacije unutar i izvan dvorane u Splitu kao i prava operativna suradnja između domaćina i međunarodnih odjela poput TV produkcije i sličnih', piše EHF.

'Isto pismo dostavljeno je gradu Splitu, gradu Zadru, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, državnoj tajnici Središnjeg državnog ureda za sport Janici Kostelić te ministru financija Zdravku Mariću', objavili su u Hrvatskom rukometnom savezu.

Europski rukometni savez (EHF) dodao je da će u razdoblju od 8. do 10. ožujka stići u završnu provjeru te da do tada mora imati garancije HRS-a, grada Splita i Vlade RH da će splitska dvorana biti osposobljena na vrijeme da bi se EP moglo održati.

U slučaju da Split ne bude u stanju organizirati natjecanje, domaćin će vjerojatno biti Zadar.