DRAMA U LIGI PRVAKA

Senzacija u zadnjoj sekundi: Jako loše za rukometaše Zagreba!

19.02.2017 u 21:18

Bionic
Reading

Rukometaši Celja velikim su preokretom u posljednjih 15 minuta utakmice pred svojim navijačima nadoknadili zastatak od pet pogodaka i došli do pobjede 34-33 nad aktualnim europskim prvakom poljskim Kielceom u dvoboju 11. kola skupine B Lige prvaka. Time su i potisnuli Zagreb na posljednje mjesto u grupi...

Pobjednički pogodak za Celjane postigao je Luka Žvižej u posljednjoj sekundi utakmice, nakon što su Poljaci napravili faul u napadu pri rezultatu 33-33.

Borut Mačkovšek je sa 9 golova bio najbolji strijelac domaćih, a Žvižej je postigao sedam pogodaka. Za Kielce su po šest golova postigli Aguinagalde i Karol Bielecki. Hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek postigao je jedan gol za poljsku momčad, a vratar Filip Ivić je sakupio pet obrana.

U Švedskoj je njemački Rhein-Neckar Loewen svladao domaći Kristianstad sa 31-29 te zahvaljujući porazu Kielcea izbio na drugo mjesto u skupini B sa 15 bodova, jednim manje od vodećeg Vardara. Rukometaši PPD Zagreba su sa pet bodova ostali na začelju, a Celje je preskočilo Kristianstad i sa sedam bodova se nalazi na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u osminu finala.

U 12. kolu PPD Zagreb je u subotu, 25. veljače (20 sati), domaćin Kristianstadu. Zagrebu ne ide na ruku ova pobjeda Celja, no još ga može prestići i ući u nokaut fazu natjecanja, ako ga dobije u Areni u preostalom međusobnom dvoboju...