TENIS

Dodig i Grannollers pokorili Rotterdam

19.02.2017 u 15:03

Bionic
Reading

Ivan Dodig osvojio je naslov u paru na ATP turniru u Rotterdamu zajedno sa Španjolcem Marcelom Granollersom nakon što su u finalu 7:6 (7/5), 6:3 pobijedili nizozemsku kombinaciju Koolhofa i Middelkoopa nakon sat i 13 minuta igre

U prvom setu ni jedan par nije gubio svoj servis i prednost odlazi na stranu Dodiga i Granollersa nakon tie-breaka, no na samom početku drugog seta hrvatsko-španjolski par uzima servis Nizozemcima i tu prednost drže do kraja. 

Dodig i Granollers su u polufinalu svladali prvi par svijeta, Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta 6:3, 6:4.

Dodig je tijekom dosadašnje karijere osvojio šest naslova u parovima, sve sa svojim donedavnim partnerom Brazilcem Marcelom Melom s kojim je još osam puta gubio u finalima, dok je Granollers osvojio 13 naslova uz još 16 poraza u finalima, a većinu je tih trofeja osvojio s Marcom Lopezom. No, krajem prošle godine Dodig i Granollers su dogovorili suradnju za 2017. godinu i na svom trećem turniru stigli do finala te do prvog naslova.