OPROŠTAJ

Kostelić potvrdio: Ovo je bilo moje zadnje Svjetsko prvenstvo

19.02.2017 u 14:48

Bionic
Reading

Ivica Kostelić slalomsku je utrku na SP-u u St. Moritzu završio na 38. mjestu. Trijumfirali su Austrijanci, zlato je uzeo Hirscher, a srebro Feller, dok je brončani Nijemac Neureuther

Austrijanac Marcel Hirscher obranio je naslov svjetskog prvaka u slalomu nakon što je u nedjelju slavio na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moritz. Hirscher, koji je u četvrtak osvojio zlato u veleslalomu, pobijedio je s vremenom 1:34.75, ispred svog sunarodnjaka Manuela Fellera (+0,68) i Nijemca Felixa Neureuthera (0,93).

Hirscher je tako obranio zlato sa SP 2013. godine iz Schladminga, a na ovom prvenstvu to mu je treća medalja, druga zlatna nakon veleslaloma, dok je u kombinaciji bio srebrni. Neureutheru je ovo treća medalja sa svjetskih prvenstava, 2013. je bio srebrni u slalomu, a 2015. također brončani.

Od hrvatskih predstavnika 37-godišnji Ivica Kostelić, kojem je ovo zadnja utrka na Svjetskim prvenstvima u karijeri, bio je 38. sa zaostatkom od 7,95 sekunde.

'Mislim da nije tako loše, s obzirom na to da sam dolje vozio slabo. Na ovom SP-u nisam zbog rezultata, htio sam doći ovdje još jednom. Ovo je za mene bilo zadnje Svjetsko prvenstvo', potvrdio je Ivica Kostelić i dodao kako karijeri još nije kraj: 'Preduboko je skijanje u meni da bih mogao samo tako presjeći i reći, da ovo je kraj.'

Svjetski mediji nagađaju kako će Ivica skijati još na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu sljedeće godine, a onda objaviti završetak karijere.

Od ostalih hrvatskih skijaša u današnjoj slalomskoj utrci Istok Rodeš je ostvario najbolji plasman, on je utrku završio kao 30. sa zaostatkom od 4,88 sekunde, dok je Matej Vidović zauzeo 35. mjesto (+5,41). Kostelić je današnji nastup osigurao u kvalifikacijama u kojima je jučer bio 15. Prvu je vožnju završio kao 46.