IMAMO PRVAKA

Senzacionalni Luka Pupek uzeo titulu prvaka Mediterana

18.02.2017 u 23:38

Bionic
Reading

Mladi hrvatski boksač, 18-godišnji Luka Pupek osvojio je naslov profesionalnog prvaka Mediterana u srednjoj kategoriji po WBC federaciji. U zagrebačkom hotelu Westim prekidom u sedmoj rundi svladao je Francuza Jean-Michela Hamilcaroa

'Ovo je neopisiv osjećaj, najbolji na svijetu', rekao je nakon velike pobjede Luka Pupek (18). Pao je 12 godina stariji Francuz Jean-Michel Hamilcaro! Luka je bio bolji, sudac u ringu prvi je puta već u petoj rundi brojao Francuzu, a potom je u sedmoj rundi uslijedio uragan.

Luka je serijom udaraca 'slomio' svog protivnika, sudac mu je čak četiri puta brojao, pa je meč prekinut, a hrvatski je boksač proglašen pobjednikom!

'Hvala svima! Velika je ovo čast, prvi sam koji je s 18 godina dobio priliku boriti se za titulu', rekao je Luka odmah nakon borbe. Emocije du ga svladale, potekle su suze dok se Kristalnom dvoranom zagrebačkog hotela Westin orilo 'Luka, Luka, Luka!'

>> Zagreb kao Las Vegas; boksački spektakl u Kristalnoj dvorani

'Bio je ovo težak meč, moj je protivnik bio sjajan, zadao je dosta teških udaraca', rekao je Luka i dodao: 'Boli me rame, možda je i iskočilo...'

U jednom se trenutku meča činilo kao da Luka gubi snagu, kao da iskusni Francuz preuzima inicijativu. A onda se luka vratio i dokrajčio protivnika.

'Lovio me umor od svega, kriza je bila. Ali uspio sam stisnuti kad je bilo najvažnije. Sjetio sam se svega što sam prošao, nisam želio razočarati ljude koji su bili uz mene sve ovo vrijeme', otkrio je Luka Pupek, novi profesionalni boksački prvak Mediterana po WBC federaciji. Velika mu je podrška u ovom meču bio i njegov veliki prijatelj, prvotimac Dinama Ante Ćorić koji ga je bodrio pored ringa.

>> Upoznajte najmlađeg hrvatskog profesionalnog boksačkog prvaka

Titula profesionalnog boksačkog prvaka Mediterana po WBC federaciji sad mu otvara novu priliku. Ovom je pobjedom postao izazivač za svjetsku juniorsku WBC titulu, a taj bi meč trebao biti na rasporedu već ove godine!