MEČ ZA NASLOV

Zagreb kao Las Vegas; boksački spektakl u Kristalnoj dvorani

17.02.2017 u 17:52

Bionic
Reading

Luka Pupek (18) u subotu 18. veljače bori se za naslov profesionalnog boksačkog prvaka Mediterana po WBC federaciji. Meč će se održati u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin

Zagreb će ove subote stati rame uz rame s Las Vegasom! Grad kocke i poroka poznat je i po najvećim boksačkim mečevima koji su, među ostalim, proslavili hotele poput MGM-a, Bellagia, Luxora... A subota 18. veljače u Zagrebu je rezervirana za jedan od najvećih boksačkih događaja u Hrvatskoj, najmlađi europski profesionalni boksač Luka Pupek (18) u Kristalnoj dvorani hotela Westin borit će se za titulu prvaka Mediterana po WBC federaciji!

Borba će se održati u sklopu obilježavanja Memorijala Jose Sulaiman Chagnon & Muhammad Ali, boksačkog spektakla koji će se po prvi put održati izvan granica SAD-a i Meksika. Osim toga, ovo je prvi put u Hrvatskoj da se ovakav događaj održava u jednom hotelu, što je zapravo i praksa u svijetu jer se organizacija boksačkog meča u hotelu smatra izuzetno prestižnim događajem. Tim više, ovaj spektakl predstavlja veliku čast Hrvatskoj i Zagrebu kao domaćinu ove manifestacije. Lukin protivnik je francuski boksač, 30-godišnji Jean Michel Hamilcaro iza kojeg su 32 profesionalne borbe u kojima je 22 puta pobijedio, a ima i sedam poraza te tri borbe koje su završile bez pobjednika.

'Izuzetno poštujem svog deset godina starijeg suparnika, posebno zbog bogatog boksačkog iskustva, ali me to neće nimalo obeshrabriti', rekao je Luka Pupek i dodao:

'U ring ulazim potpuno spreman i siguran samu svoju pobjedu.'

Otkrio je Luka i taktiku za meč protiv iskusnog Francuza.

'Ne odgovara mu boks s distance pa je upravo i plan nametnuti svoj stil kroz prve tri runde i dizati tempo. Ako se otvori prilika za nokaut, naravno da ću ju iskoristiti', najavio je Luka Pupek.

Osvajanje titule WBC prvaka Mediterana titule prvi je korak prema velikoj međunarodnoj karijeri. Pobijedi li u subotnjoj borbi, Luki se otvara prostor u napadu na svjetsku juniorsku WBC titulu. I to već ove, 2017. godine! >

Osim Pupeka, u svojim će se kategorijama sutra za titule pobjednika Memorijalnog kupa boriti i drugi hrvatski boksači - Mirzet Bajrektarević protiv Nizozemca Farouka Dakua u kategoriji do 76 kg te Nevenka Mikulić u kategoriji do 51 kg protiv bivše svjetske prvakinje iz Srbije, Nine Stojanović. Meč između Pupeka i Hamilcara održat će se u 10 rundi po tri minute, Bajrektarević i Daku će se boriti u osam rundi, a Mikulić i Stojanović u 8 rundi po dvije minute.

Napomenimo kako se Memorijal Jose Sulaiman Chagnon & Muhammad Ali održava u povodu obilježavanja '100 godina islama u Hrvatskoj' i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović, a samom događaju nazočit će brojni uglednici iz svjetskog boksa te politike, a očekuje se dolazak i bivšeg svjetskog boksačkog prvaka Vitalija Klička, predsjednice RH, gđe Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Vlade RH g. Andreja Plenkovića i gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića te mnogih drugih.