NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO

Najtužnija odluka s kojom se u karijeri suočio Rafael Nadal

13.02.2017 u 07:11

Bionic
Reading

Na mečevima Rafaela Nadala od 2018. više nećemo gledati jedno poznato lice koje je bilo neizostavno u dosadašnjim uspjesima španjolskog tenisača. Stric Toni Nadal odlučio je reći dosta

Toni Nadal je uz svojeg nećaka bio od samih početaka karijere i imao je veliki udio u njegovim uspjesima od kojih trebamo izdvojiti čak 14 Grand Slam naslova. No stric više ne može, a dva su razloga prestanka suradnje nakon što se odradi ova sezona.

'Putovao sam dugi niz godina s Rafom, a sada se želim posvetiti pronalasku i učenju mladih talenata na Nadalovoj akademiji, jer je to najdelikatnije razdoblje u razvoju sportaša,' rekao je Toni te naveo drugi razlog.

'Naš odnos je i dalje jako dobar. Nikada nismo imali kriznih trenutaka. Ali, kada je imao 17 godina odlučivao sam o svemu, onda je došao menadžer Carlos Costa i drugi i istina je da sam donio sve manje odluka i došao bi to trenutka kada ne bi odlučivao ništa.'

Prije par godina pisalo se također o rastanku Rafela i Tonija Nadala, ali to se tada nije dogodilo. Ovoga puta sve je jasno, španjolski tenisač će u 2018. biti bez pomoći osobe koja je najviše utjecala na njegovu fenomenalnu karijeru.