TRAŽI SE IZBORNIK

Červar u čudu; ovo su imena njegovih protukandidata!

12.02.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija još uvijek je bez izbornika. Barem - službenog. Naime, ovih je dana prvi čovjek hrvatskog rukometa, Zoran Gobac, boravio u Skoplju i dogovarao povratak bivšeg izbornika - Line Červara

Nakon povratka sa svjetskog prvenstva u Francuskoj, gdje je Hrvatska nes(p)retno ostala bez medalje i okončala na četvrtom mjestu, čelni ljudi Hrvatskog rukometnog saveza zahvalili su se izborniku Željku Babiću, njegovim pomoćnicima ali i koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću.

Na sjednici Upravnog odbora HRS-a imenovana je radna skupina koja u roku od 30 dana mora promaći i imenovati izbornika, a kojem će prvi i glavni zadatak biti osvajanje zlatne europske medalje na kontinentalnoj smotri koja će se sljedeće godine održati kod nas, u Hrvatskoj.

Naravno, s obzirom na suženi popis kandidata, jer neki i ne žele dolaziti u hrvatski rukomet dok je ovakav odnos snaga u HRS-u, kao najozbiljniji kandidat bio je i ostao - Lino Červar.

S toga je Zoran Gobac, prvi operativac hrvatskog rukometa - ovog tjedna boravio u Skoplju, iskoristivši gostovanje PPD Zagreba kod Metalugra, i Vardara, kako bi na 'njegovom' terenu popričao s Červarom.

'Obavili smo razgovor. Mi imamo svoje, a Lino svoje uvjete pa ćemo vidjeti do kraja mjeseca kakva će biti njegova odluka', rekao je Gobac za tportal.hr.

Razgovor je tekao glatko?

'Da, pa ipak smo mi dugogodišnji znanci. Jedino se Linom iznenadio kada sam mu rekao s kim smo još u pregovorima, u slučaju da nas odbije'.

Jeste li se možda dotaknuli članova bivšeg stožera, prije svih Metličića, Loserta i Ivana Balića?

'Nismo pričali o njima ali znam da će on s njima sjesti za stol i razgovarati'.

Vi s time nemate problema?

'Ni govora. pa ja sam za to da se sve te dečke ostavi u hrvatskom rukometu. Jedino je pitanje, hoće li oni htjeti zajednički surađivati. No, to će biti Červarov posao. Mislim na pregovore. Naravno, ako uopće prihvati ovu funkciju'.

A tko su Červarovi protukandidati?

'Razgovarali smo sa Španjolcima Valerom Riverom i Juanom Carlosom Pastoreom, te Dancem Ulrikom Wilbekom'.

Imena ovih stručnjaka u rukometnom svijetu imaju veliku vrijednost.

Rivera je s rukometašima Barcelone bio šest puta pobjednik Kupa prvaka. Sa Španjolskom je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, a kao izbornik Katara bio je srebrni na SP-u 2015. godine.

Ulrik Wilbek je sa ženskom reprezentacijom Danske osvojio europsko, svjetsko i olimpijsko zlato, a s Viborgom je bio pobjednik Lige prvakinja. S rukometašima Danske osvojio je dva naslova prvaka Europe, bio je dvaput drugi na svjetskim prvenstvima.

Juan Carlos Pastore je vodeći Španjolsku osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine, te broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu. U obje utakmice za medalju svladao je Hrvatsku.