SVAKA ČAST

Opet se mijenja knjiga rekorda u atletici; ovo je čudesan rezultat

10.02.2017 u 12:51

Bionic
Reading

Kenijska 23-godišnja atletičarka Peres Jepchirchir u petak je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima istrčala najbrži polumaraton svih vremena (1:05:06) nadmašivši za tri sekunde prijašnji rekord sunarodnjakinje Florence Jebet Kiplagat postavljen prije dvije godine u Barceloni

Jepchirchir je prošle godine u Cardiffu osvojila naslov svjetske prvakinje u polumaratonu, a u utrci ulicama Ras Al Khaimaha kenijska je atletičarka postavila osobne rekorde i na 15 te 20 kilometara.

Kenijke su osvojile sva tri mjesta na pobjedničkom postolju. Drugo mjesto pripalo je bivšoj trostrukoj pobjednici ove utrke 35-godišnjoj Mary Jepkosgei Keitany koja je za pobjednicom zaostala sedam sekundi (1:05:13), što je četvrti rezultat svih vremena.

Do trećeg mjesta dotrčala je Joyciline Jepkosgei (1:06:08) sa desetim rezultatom svih vremena.

U utrci atletičara također su slavili Kenijci. Najbrži je bio Bedan Karoki, aktualni svjetski doprvak u krosu i polumaratonu. a njegovo je pobjedničko vrijeme bilo 59:10 minuta. Etiopljanin Yigrem Demelash (59:19) osvojio je drugo, a Kenijac Augustine Choge (59:26) treće mjesto.