PRVA TEMA SP-A

Skijašica o kojoj svi govore, a kroz cilj je prošla kao zadnja!

08.02.2017 u 16:10

Bionic
Reading

U St. Moritzu se održava Svjetsko prvenstvo u skijanju. U utorak smo dobili iznenađujuću pobjednicu u superveleslalomu, Austrijanku Nicole Schimdhofer, a gotovo jednako zanimanje izazvala je i skijašica koja je kroz cilj ušla posljednja

U prvoj utrci predstavnika je imao i afrički kontinent jer se među natjecateljicama našla skijašica pod kenijskom zastavom Sabrina Simader, a za najbržom je zaostala čak osam sekundi i 68 stotinki.

'Ovo je bilo za mene jako uzbudljivo. Uživala sam. Vrijeme je bilo lijepo, skije su bile dobre. Jedino se nadam da ću sljedeći put biti brža', izjavila je 18-godišnjakinja koja cilja na nastup na Olimpijskim igrama 2018. u južnokorejskom Pyeongchangu.

Iako je za novinare egzotika, ona se s time ne slaže jer je od treće godine u Austriji. Njezina majka Sarah se preudala za današnjeg očuha Josepha koji je učitelj skijanja i sve ostalo je povijest.

Cijelo vrijeme skijala je na austrijskim skijalištima pa je s 13 godina bila lokalna šampionka Hansberga. U Svjetskom kupu debitirala je u siječnju ove godine u veleslalomu te je u prvoj vožnji zaostala osam sekundi za vodećom Amerinkom Miakelom Shiffrin.

Skija sve moguće discipline, a može se pohvaliti s nekoliko TOP 10 plasmana u spustu i slalomu u utrkama FIS-a trećeg ranga.


Iako skija za Keniju, još nije dobila financijsku potporu od njihovog olimpijskog saveza, a tko zna hoće li je i dobiti jer je tamo pravi kaos zbog korupcije.

Kao i druge djevojke, ima jednake snove.

'Želim osvojiti olimpijsku medalju i popeti se na postolje u Svjetskom kupu.'